iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

iOS 6 in het Amerikaanse leger

iOS 6 in het Amerikaanse leger

Volgend op een verslag waarin al werd gespeculeerd over het gebruik van Apple producten door het Amerikaanse leger weet bloomberg nuet met nieuwe informatie te komen. Zo laat de blog weten dat het ministerie van defensie officieel goedkeuring heeft gegeven voor iOS 6, hiermee wordt het dus mogelijk om Apple producten zoals de iPhone en iPad te gebruiken in het leger.

air_force_ipad

Momenteel zijn er zo’n 600.000 mobiele apparaten in gebruik bij het Amerikaanse leger, waarvan er ‘maar’ 41.000 van Apple afkomstig zijn. Met de nieuwe goedkeuring moeten zowel Samsung en Apple het nu op gaan nemen tegen Blackberry die bijna 75% van ‘militaire markt’ in handen heeft.

De voornaamste reden om iOS 6 goedkeuring te geven komt vanwege de bouwkwaliteit van de producten en de befaamde veiligheid van het Apple netwerk. Een virus naar binnen smokkelen bij Android of Blackberry schijnt makkelijker te zijn dan bij iOS 6 producten, aldus een woordvoerder van Apple. Daarnaast scheelt het ook nog eens een hoop papierwerk. Zo worden tien duizenden bladzijdes bespaard door regel- en lesboeken te vervangen door iPads.

(bron: macrumors)

Share your comment :