iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Monday, 15 April 2024

iPhone 4S

Review

Op 28 oktober 2011 kwam de iPhone 4S naar Nederland. De bijna gelijknamige opvolger van de iPhone 4 doet meteen denken aan een lichte verbetering van de iPhone 4. Vele kenners en Apple fans bevestigen dit ook. De vraag is natuurlijk wat er dan anders is aan de iPhone 4S. Dat gaan we in deze review behandelen.

Uiterlijk
Qua uiterlijk is er nagenoeg niets veranderd aan de telefoon. De iPhone 4S heeft namelijk precies dezelfde afmetingen als zijn voorganger. Enkele inkepingen en een nieuw modelnummer op de rug van het toestel zijn de enige visuele veranderingen.

In de doos?
Als je de iPhone 4S aanschaft, is het de vraag wat je zoal aan kunt treffen in de doos. Dat is heel simpel: exact hetzelfde als bij de iPhone 4, namelijk het toestel, een usb-kabel, stroomadapter en een paar oordopjes. De enige zichtbare verbetering bij deze accessoires, is een extra versteviging bij de controleknopjes/microfoon.
Vergeleken met het vorige toestel is de muteknop iets verschoven. Accessoires voor de iPhone 4 zijn daardoor niet altijd meer bruikbaar voor de iPhone 4S.

Hardware
De A5 processor, die ook te vinden is in de iPad 2, is een dual-core processor. Deze kan data twee keer zo snel verwerken als een processor met 1 kern. Met de iPhone 4S gaat alles dan ook net even iets sneller en programma’s starten ook net even wat sneller op. Qua snelheid stelt de telefoon dus niet teleur.
Overigens is de iPhone 4S de eerste iPhone waarmee je overal ter wereld kunt bellen.

De iPhone 4S belooft een betere batterijduur dan de iPhone 4, maar dat geldt niet over de hele telefoon. De spreektijd is van 7 uur naar 8 uur gegaan, maar tegelijk is de standbytijd verkort van 300 uur naar 200 uur. Wel is het speakervolume verhoogd t.o.v. de voorgangers.

Ook de opslagcapaciteit is verhoogd naar 64 GB. De iPhone 4S is verkrijgbaar met 16, 32 of 64 GB opslag.
De Wifi-ondersteuning is hetzelfde als bij de 4, maar de 4S kan webpagina’s en andere content sneller renderen.

Conclusie
Wanneer je een iPhone 3 of 3G hebt, is de aanschaf van een 4S zeker te overwegen, aangezien deze telefoon echt een duidelijke verbetering is vergeleken met oudere modellen. Echter, wanneer je al over een iPhone 4 beschikt, is het verstandiger om nog heel even te wachten op de iPhone 5, want de 4S is vergeleken met de 4 slechts een kleine verbetering. IPhone 5 wordt overigens 12 september verwacht volgens de laatste geruchten.