iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 19 May 2024

5 redenen waarom de eerste iPhone niet te overtreffen is

5 redenen waarom de eerste iPhone niet te overtreffen is

Tenzij we binnenkort een nieuwe iPhone winnen in de iPhone Quiz natuurlijkEchte Apple fanboys hebben 9 januari 2007 in hun geheugen gegrift staan. De dag waar Steve Jobs zelf 2,5 jaar naar had uitgekeken. Dit is namelijk de dag waarop de allereerste iPhone werd aangekondigd door Apple. Het was op dat moment een revolutionair product dat de markt van mobiele telefoons compleet veranderde, net als de Macintosh in 1984 de computerindustrie op zijn kop zette en de eerste iPod in 2001 de muziekindustrie. Wanneer je nu weer eens een eerste iPhone zou gebruiken dan vind je het waarschijnlijk een ontzettend trage telefoon in vergelijking met je iPhone 6s. Toch hebben wij 5 heel goede argumenten waarom de eerste iPhone niet te overtreffen is. We hebben in het artikel ook wat feitjes verstopt die goed van pas komen in de quiz van BelCompany waarbij je kans maakt op de titel “iPhone Expert van Nederland 2016” compleet met een nieuwe iPhone! Goed opletten dus!


1. De eerste iPhone was écht revolutionair

Elk jaar geloven we Apple weer als ze zeggen dat de nieuwe iPhone de beste ooit is. Maar de eerste iPhone was écht revolutionair en combineerde voor het eerst 3 apparaten in één! Of zoals Steve het zelf omschreef: “A widescreen iPod with touch controls. A revolutionary mobile phone. A breakthrough internet communications device. All in one!”. Om vervolgens de volgende afbeelding aan het publiek te laten zien:
Iphone 1
Gelukkig bleef de draaischijf achterwege en kregen we een groot touchscreen met multi-touch. Ter vergelijk: in die tijd moesten we het doen met PDA’s zoals Palm en Blackberry waar je een stylus of toetsenbord voor nodig had. Geen discussie mogelijk dat de iPhone de wereld ging veranderen.


2. Toen was je met een iPhone nog echt cool!

Als je als Nederlander een eerste generatie iPhone had was je echt, maar dan ook echt de allercoolste persoon in je vriendengroep. Hij was namelijk in de Benelux helemaal niet te koop, dus moest je er voor naar Duitsland of iemand lief aankijken die op vakantie ging naar de V.S.. Na de aankondiging van Steve moesten Amerikanen trouwens nog wel tot eind juni wachten voordat ze een iPhone konden kopen en in Duitsland was hij zelfs pas in november te koop. Niet doorvertellen trouwens, maar wij zouden de exacte verkoopdatum van de eerste iPhone in de VS nog even op je spiekbriefje zetten voor je begint aan de quiz!giphy


3. Het design is nog steeds onovertroffen

Het design van de eerste iPhone is nagenoeg onveranderd gebleven. Waarom? Omdat het ontzettend goed is, daarom! Niet voor niets is Jony Ive meerdere malen bekroond en zelfs geridderd. Als je het ontwerp van de eerste iPhone vergelijkt met de huidige iPhone 6s, zou je bijna zeggen dat de iPhone 6s gewoon een platgeslagen eerste iPhone is. Zaken als de home button, luidspreker, camera en het Apple logo zijn ook nog allemaal op dezelfde plek terug te vinden. Alleen de lockbutton werd bij de grotere iPhone 6 (Plus) verplaatst naar de zijkant omdat je er anders niet makkelijk bij kan. De eerste iPhone was overigens voor een groot deel van aluminium (in tegenstelling tot de kunststof iPhone 3G die erna kwam), wat voor sommigen uiteindelijk zelfs een waar kunstwerk opleverde. Zo zag de eerste iPhone van ontwerper Remy Labesque er na 3 jaar intensief gebruik uit:
remy labesque


4. Thank you for the music

Dankzij de eerste iPhone kunnen we nu overal muziek streamen. Oké, het is misschien wat vergezocht, maar dankzij die baanbrekende eerste iPhone zijn niet alleen de ontwikkelingen bij Apple, maar ook bij app bouwers ontzettend snel gegaan. De eerste iPhone had een iPod app, mobiele internet verbinding en touchscreen, wat eigenlijk alles is dat je nodig hebt voor Apple Music of Spotify. Het feit dat je, mede dankzij die ontwikkelingen, nu overal ongestoord al je favoriete muziek kunt streamen kan je dus bijna niet ontkennen.
giphy (1)


5. Over 30 jaar vertel je dit aan je kleinkinderen in het museum

Met de eerste iPhone heb je een stukje geschiedenis in handen, waarover je met weemoed aan je kleinkinderen vertelt. In 2014 werd een werkende Apple I verkocht voor $905.000 aan het Henry Ford Museum in Dearborn, Michigan. Nu zijn er van de Apple I nog maar 63 te vinden, waarvan er zelfs maar 6 werken. Van de eerste iPhone zijn er in totaal 6,1 miljoen verkocht (in september 2007 stond de teller al op 1 miljoen) dus wij zouden hem nog wel even in de kast laten liggen om de waarde te laten stijgen.

Mocht je jouw eerste iPhone ondanks ons betoog nu toch willen vervangen door een nieuwe, doe dan mee aan de BelCompany iPhone Quiz! Daar maak je namelijk kans op een nieuwe iPhone en de titel “iPhone Expert van Nederland 2016”. En vergeet ons vooral niet te bedanken voor alle tips in je overwinningsspeech!

Jimmy Fallon

Share your comment :