iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Friday, 12 July 2024

Wederom verkooprecord voor de iPhone 6s – 13 miljoen stuks in het eerste weekend!

Wederom verkooprecord voor de iPhone 6s – 13 miljoen stuks in het eerste weekend!

Jawel hoor! Eigenlijk was het wel een beetje te verwachten, maar gisteren maakte Apple bekend dat ook de nieuwste generatie iPhone (6S en 6S Plus) een nieuw verkooprecord hebben neergezet. Er gingen in het eerste weekend van de verkoop maar liefst 13 miljoen exemplaren over de toonbank, dat is zo’n 3 miljoen meer dan de iPhone 6 die vorig jaar werd gelanceerd (die trouwens destijds ook al een record had neergezet!)

Afgelopen weekend kwam het toestel uit in onder andere Amerika, Duitsland en Frankrijk (lees: de grootste westerse markten) waarmee het dus weer een verkooprecord wist neer te zetten. In hetzelfde bericht meldt Apple dat de nieuwe generatie iPhone op 9 oktober (schrijf het maar vast in je agenda!) in nog 40 andere landen – waaronder Nederland, België, Mexico, Rusland en Spanje – in de winkels zal verschijnen.

iphone-6s-prijzen

Voor de 16 GB variant van de 6S betaal je in de Nederlandse winkels 749 euro met telkens een sprong van 110 euro omhoog voor de 64 GB en 128 GB variant. Hetzelfde geldt voor de 6S Plus met als uitzondering dat het prijskaartje van de 16 GB variant 859 euro bedraagt. Hiermee is de 6S een dikke 50 euro duurder dan de iPhone 6 destijds bij de release was. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door de koers van de Euro ten opzichte van de Amerikaanse Dollar (lees: die is er in het afgelopen jaar niet veel beter op geworden…)

 

Share your comment :