iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 19 May 2024

Omzet Apple voor het eerst gedaald

Omzet Apple voor het eerst gedaald

Jaren ging het goed met het tech bedrijf uit San Fransisco. Van het succes van de Mac tot en met de iPhone. Maar in het afgelopen kwartaal is de omzet voor het eerst in dertien jaar gedaald in vergelijking met dezelfde periode in 2015. Dit komt voornamelijk omdat de verkoop van de iPhone tegenvalt. Hiervan gingen er 10 miljoen minder over de toonbank.

apple store

Apple heeft zelf aangegeven dat de dalende omzet te maken heeft met redenen:

1. Een duurdere dollar
Het grootste deel van de inkomsten van Apple komen van buiten de VS. De waarde van de valuta’s in deze landen zijn gedaald waardoor er voor Apple minder dollars binnenkomen.

2. De slechte economie in China
Sinds een aantal jaar zorgt China voor een groot deel van de omzet van Apple. Inmiddels is het naast de Verenigde Staten de belangrijkste markt voor het bedrijf. Echter, sinds de zomer van vorig jaar is de economie in China gedaald waardoor ook de vraag naar de producten van Apple zijn afgenomen.

In de podcast van NuTech wordt ook besproken dat de hoge kwaliteit van relatief goedkope smartphones ervoor zorgt dat men steeds langer met een mobieltje doet waardoor de vraag naar nieuwe telefoons daalt.

Apple hoeft zich nog geen grote zorgen te maken; de nettowinst was alsnog behoorlijk hoog met 10,5 miljard dollar ondanks dat dit bedrag op 13,6 miljard lag in diezelfde periode dat jaar daarvoor.

 

Share your comment :