iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Monday, 15 April 2024

Klein aantal iPhone 6S gebruikers heeft last van ‘random shut-downs’

Klein aantal iPhone 6S gebruikers heeft last van ‘random shut-downs’

De iPhone 6S en 6S Plus zijn nog maar een kleine week beschikbaar in een beperkt aantal landen (Nederland is 9 oktober aan de beurt!) maar er schijnen zich nu al problemen voor te doen met de nieuwe toestellen. Het is niet van het Bendgate kaliber wat we bij de release van de vorige generatie zagen, maar gezien het aantal klachten op Macrumors en Reddit is het op z’n minst noemenswaardig.

Het blijkt namelijk dat een aantal 6S en 6S Plus eigenaren last hebben van zogenaamde ‘random shut-downs’. Zonder enige duidelijke reden besluiten sommige toestellen ermee op te houden en zichzelf uit te schakelen. En nee, het probleem treedt ook op met een volle batterij en in sommige gevallen zelfs wanneer hij aan de oplader zit.

6s-issue

Bovengenoemde sites zijn ondertussen druk bezig om data te verzamelen van zoveel mogelijk gebruikers die met het probleem zitten om zo een mogelijke oorzaak te vinden. iPhone eigenaren die het probleem hebben (gehad) laten weten dat er niks ernstigs aan de hand is, het toestel gaat soms simpelweg uit en je kunt hem daarna ook weer meteen aanzetten.

Vooralsnog heeft Apple niet officieel op de klachten gereageerd (wel erkend op hun eigen forum) en weten we dus ook niet of het een foutje is van iOS 9 of dat er iets met de hardware aan de hand is. Gezien het feit dat oudere iPhones die ondertussen ook op iOS 9 draaien het probleem niet hebben lijkt het erop alsof er iets met 6S / 6S Plus hardware aan de hand is.

Tja, het lijkt er dus op dat er niks ernstigs aan de hand is met de nieuwste iPhones maar het feit dat al meer dan 350 gebruikers hetzelfde probleem een of meerderemalen hebben gehad maakt ons toch wel ietwat zenuwachtig voor de Nederlandse release volgende week!

Share your comment :