iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

Meten is weten! iPhone 6S inderdaad iets groter en dikker dan voorganger

Meten is weten! iPhone 6S inderdaad iets groter en dikker dan voorganger

Sinds een aantal maanden gaan er al geruchten de ronde over de dikte en grootte van de iPhone 6S die over een paar weken officieel zal worden onthuld. De reden hiervoor is naar verluidt de implementatie van een Force Touch Display (nieuwe technologie van Apple waarmee ook de druk op het scherm kan worden gemeten) wat ervoor zorgt dat de aluminium behuizing net wat dikker en groter wordt dan die van de huidige generatie iPhone.

Hoewel de snufjes onder de motorkap nog steeds niks meer dan geruchten zijn (die waarschijnlijk wel kloppen) heeft Macrumors nu naar eigen zeggen legitieme foto’s in handen gekregen waarin een iPhone 6S toestel – of in ieder geval de behuizing – nauwkeurig wordt opgemeten.

De geruchten wisten al te melden dat de 6S maar een fractie van een millimeter groter en dikker zou zijn dan de iPhone 6, en als we de foto’s mogen geloven is dit ook inderdaad het geval. Het omhulsel van de 6S lijkt op de foto’s 7.08 mm te zijn terwijl de huidige iPhone 6.90 mm dik (of juist dun!) is. Daarnaast zien we ook een piepkleine toename in de lengte en breedte van het nieuwe toestel.

De 6S lijk op de foto’s 138.19 mm lang en 67.68 mm breed. De huidige iPhone 6 is respectievelijk 138.1 mm lang en 67.0 mm breed.

iphone_6s_thickness iphone_6s_height_width

Gezien we zo dicht bij de officiele release van de nieuwe iPhone zijn durven we met redelijk veel zekerheid te zeggen dat de afmetingen van de foto’s daadwerkelijk de juiste afmetingen van de iPhone 6S zullen zijn. Als we de geruchten mogen geloven zullen we soortgelijke (lees: minieme) toenames zien bij de afmetingen van de 6S Plus.

Dit betekent dus dat vrijwel alle accessoires die op de iPhone 6 (Plus) passen ook zonder problemen zullen werken met de 6S (Plus).

Share your comment :