iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Friday, 12 July 2024

Waarom jij 759 euro uitgeeft aan een nieuwe telefoon

Waarom jij 759 euro uitgeeft aan een nieuwe telefoon

Apple heeft haar nieuwste paradepaardje aangekondigd: de iPhone 6S. Hij is mooi, hij is nieuw, maar hij is ook duur. Toch wil je die 759 euro zeker wel uitgeven aan deze smartphone, want het is er niet zomaar één.

Om maar meteen met het nieuwste snufje van Apple te beginnen: de iPhone 6S komt met 3D Touch. Daarmee kun je door licht, normaal of hard op het scherm te drukken gebruik maken van diverse functies. Met een lichte tik kun je even ‘peeken’ naar je e-mail, zonder het bericht direct te openen. Wil je vervolgens wel een bericht openen, dan druk je iets harder. Apple noemt dit zelf ‘Peek’ en ‘Pop’ en het werkt niet alleen met e-mail, maar bijvoorbeeld ook met websites, foto’s en locaties.

Betere camera

Voor de fotografie-liefhebbers onder ons is er goed nieuws: de iPhone 6S komt met een betere camera. De camera aan de achterzijde heeft maar liefst 12 megapixels, dit is meer dan de gemiddelde smartphone. Maar ook zijn er nieuwe sensoren en Focus Pixels toegevoegd. Al je foto’s zijn gegarandeerd haarscherp en oogverblindend. De functie Live Photos is een compleet nieuwe toevoeging die je foto’s tot leven wekt. Deze functie geeft je een 12 megapixel-foto, maar doordat er ook een foto vlak voor en na wordt genomen, wordt er beweging en geluid verwerkt in je foto’s. Aan de voorkant vinden we een 5MP camera met Retina Flash. Overigens krijg je hier geen extreem bleek uitgevallen foto’s van, de iPhone 6S bekijkt het natuurlijke licht om je heen en stemt de flitser daar op af. Je foto’s kijk je terug op het 4.7-inch HD Retina-beeldscherm.

iphone-6s-camera-4k

Maak je graag video’s? Dan heb je aan een gemiddelde smartphone niet genoeg. Maar wel aan de iPhone 6S, want deze telefoon laat je video’s in 4K maken. En met iMovie kun je deze video’s meteen bewerken, monteren en doorsturen naar YouTube. Je hoeft dus niet meer achter je computer te zitten om die ene geweldige film te maken, aan je smartphone heb je voortaan genoeg.

Aan de binnenkant

Ook alles wat je binnenin de smartphone vindt, is meer dan de moeite waard. Zo draait dit toestel op een geheel nieuw Apple A9-processor, die zeventig procent sneller is dan degene in de iPhone 6. De GPU, die voor het grafische gedeelte zorgt, is zelfs negentig procent sneller. Bovendien werken de chips goed samen, waardoor er meer energie bespaard wordt en je accu langer meegaat. Ideaal voor die lange dagen buiten de deur!

iphonebatterycomparison-800x510

4G+

De iPhone 6S is de eerste iPhone die 4G+ ondersteunt, de opvolger van 4G. Waar 4G gebruik maakt van vier frequentieblokken neemt 4G+ er zes in gebruik. In praktijk komt dit neer op een potentiële snelheidsverhoging van 75 Mbps ten opzichte van de maximale snelheid van het reguliere 4G.

Naast de snelheidsverhoging zorgt 4G+ er ook voor dat verschillende banden parallel aan elkaar kunnen worden gebruikt waardoor de verbinding een stuk stabieler is. Wanneer één van de banden wegvalt of te druk is maakt het automatisch gebruik van de andere.

Het 4G+-netwerk biedt je dus een verbeterde stabiliteit en een hogere snelheid. Hoewel nog lang niet alle Nederlanders gebruik kunnen maken van 4G+ ondersteunt de nieuwe iPhone 6S deze verbindingssnelheid wel. Wanneer je ervoor kiest om een iPhone 6S of iPhone 6S Plus aan te schaffen doe je er dus ook verstandig aan om voor een provider te kiezen met 4G+ ondersteuning, om zo de maximale snelheid uit je iPhone te halen. Bij Vodafone krijgt je iPhone toegang tot het best geteste netwerk van Nederland.

Beschikbaarheid

De iPhone 6S komt niet alleen in de bekende kleuren zilver, goud en space-gray, maar ook in het roségoud. Qua modellen kun je kiezen uit een 16, 64 of 128GB-variant. De iPhone 6S is nu te bestellen bij Vodafone.

~ Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vodafone ~

Share your comment :