iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

5 onmisbare foto-apps op je iPhone

5 onmisbare foto-apps op je iPhone

Benieuwd of je een beetje aanleg hebt voor fotografie? Daar hoef je tegenwoordig natuurlijk helemaal geen dure apparatuur meer voor te kopen. De meeste smartphones beschikken namelijk over een uitstekende camera, zodat je eigenlijk de basisapparatuur al in je broekzak hebt. Handig, want zo kun je naar hartenlust experimenteren en ontdekken of fotografie als hobby misschien iets voor jou is. Er verschijnen ook constant nieuwe apps die je hierbij ondersteunen, dus hierbij de 5 meest belangrijke van dit moment!

1. Camera+

Deze app heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot de belangrijkste fotografie-app voor iedereen met een iPhone. Focussen gaat heel eenvoudig, net zoals het bepalen van de sluitertijd en het toevoegen van effecten achteraf. Ook heeft de app een handig raster zodat je je compositie goed kunt bepalen en zijn er tal van extra functies zoals een stabilizer en een timer.
Hier lees je een uitgebreide review.

2. Facetune

Deze app is ideaal als je veel portretten of foto’s van vrienden en familie maakt. Dankzij de makkelijke interface verwijder je bijvoorbeeld makkelijk pukkeltjes en rimpels of maak je een glimlach nog stralender door de tanden een tintje witter te maken.
Hier lees je meer over Facetune.

3. deGeo

Dat je je foto’s op het internet deelt betekent natuurlijk niet dat je ook al je andere persoonlijke gegevens wilt delen. Sommige apps voegen echter ongevraagd data toe, zoals de locatie waar een foto gemaakt is. deGeo zorgt ervoor dat deze data gewist worden voor je je foto’s deelt.

4. Dropbox

Dropbox is weliswaar niet uitsluitend een foto-app, maar wel onmisbaar voor elke fotograaf. Als je een account hebt bij Dropbox kun je met de app namelijk gemakkelijk back-ups maken van al je foto’s. Heb je nog geen account? Die maak je hier gratis en eenvoudig aan.

5. Camera Noir

De meeste foto-apps hebben wel een optie om je van je kleurenfoto een sfeervol plaatje in zwart-wit te maken. Camera Noir is hier helemaal op ingericht, zodat je ook op dat vlak nog meer keuze hebt en je foto’s zo nog meer kunt aanpassen naar je eigen smaak.

Share your comment :