iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

Android App Store op gelijke hoogte met Apple: 700.000

Android App Store op gelijke hoogte met Apple: 700.000

700.000 is het magische nummer: de mijlpaal die Apple afgelopen week behaalde is nu ook door Google behaald met de Android App Store. Beide giganten staan nu op gelijke hoogte en daar kan de markt alleen maar blij van worden.

Dat meldden verschillende nieuwsbronnen, waaronder BusinessweekAllThingsDigital voegt daar nog aan toe dat dat 25.000 apps meer zijn dan er een maand geleden in Android’s App Store beschikbaar waren. Dat betekent voor Google een flinke inhaalslag op het gebied van softwarematige tools en applicaties en voor Apple een concurrent als het om getallen gaat. Zij kunnen nu niet meer zeggen dat ze marktleider zijn op het gebied van mobiele apps en dat was voorheen altijd een van de speerpunten in de keynotes.

Daarbij mogen overigens wel nog een aantal kanttekeningen gemaakt worden: kijken ze nu puur naar kwantiteit en niet naar kwaliteit? Zijn er in de Android App Store ook veel tablet-geoptimaliseerde apps waar Apple in ieder geval over beschikt? Laat ik het zo zeggen: in theorie zijn 30.000 verschillende klok-apps niet interessant als je niet alleen maar naar het getal 700.000 zou kijken. Natuurlijk is dit een uit de lucht gegrepen getal, alleen maar om wat nuance aan te brengen. Als Apple aan zou kunnen tonen dat de kwaliteit van Apps in hun store significant hoger zou liggen dan het aanbod in Google’s Android store, dan zou dit getal voor laatstgenoemde ineens niet zoveel meer waard zijn. Een spottende aantekening van AppAdvice zegt:

“This doesn’t mean, however, that Android is now somehow better than iOS. Most likely, most of those 700,000 apps were already available through the App Store. In other words, developers have finally found the time to move some of their most popular iOS apps to Android.”

Hoe je er ook naar kijkt: dit zijn de grote jongens op de mobiele markt met indrukwekkende cijfers. Microsoft zal bijvoorbeeld nog flink wat werk moeten verzetten om daar in de buurt te gaan komen.

 

Share your comment :