iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Wednesday, 24 April 2024

De iPhone 5 getest: Geekmark scores

De iPhone 5 getest: Geekmark scores

De iPhone 5, die naar verluid volgende week al in de VS in de schappen zal liggen en in Nederland het eind van de maand, is al flink onder handen genomen en aan een test onderworpen. Geekbench is gedraaid en vergeleken met de iPhone 4S lijkt er een flinke winst te zijn geboekt.

De naam die het model in de Geekbench-ranglijst draagt is iPhone5,2 en dat zou komen omdat de moederbord-revisie in de iPhone 5 zo genoemd zou zijn. Voor de prestaties maakt dat echter niets uit: deze iPhone 5 zou gemiddeld zo’n 2.1x zo snel zijn als zijn voorganger, de iPhone 4S, met uitschieters beide kanten op. Zo is de leessnelheid van het interne geheugen met een factor 5,63 toegenomen van 0,32 naar 1,78 GB/s maar is de schrijfsnelheid bijvoorbeeld maar met een factor 1,57 toegenomen van 0,86 naar 1,35 GB/s. Let wel: er zijn inmiddels al veel meer resultaten van de iPhone 4S in Geekbench toegevoegd die net wat andere scores laten zien. Wat Apple bij het launch-event presenteerde lijkt dus niet onmogelijk:

Deze resultaten zijn deels te danken aan Apple’s nieuwe A6 chip: een op ARM gebaseerde dual-core met een eigen ontwerp van Apple. Deze CPU is op een kleiner productieprocedé gemaakt: 32nm ten opzichte van het 45nm-ontwerp van de A5 in de iPhone 4 en 4S. Dit maakt de processor in de iPhone 5 weer net wat zuiniger en kleiner dan zijn voorganger en volgens de cijfers hier getoond ook significant sneller.
Natuurlijk zijn deze scores van een pre-release sample en zullen we officiële reviews af moeten wachten voordat we echt iets kunnen zeggen over de daadwerkelijke performance. Waarschijnlijk was dit model een van de testmodellen die is uitgeleend aan een reviewer om alvast even een idee te krijgen van de prestaties.

Disclaimer:
Voor een ieder die meer Geekbench-vergelijkingen wil maken: maak de vergelijkingen alleen met iPhones onderling en niet met toestellen van andere fabrikanten. Door ander ontwerpen kunnen tests anders lopen en kun je vreemde resultaten tegenkomen.

Share your comment :