iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

De iPhone 5 krijgt NFC ondersteuning

De iPhone 5 krijgt NFC ondersteuning

NFC: Near Field Communication. Een technologie die het mogelijk maakt om het toestel te gebruiken voor betalingen. En wellicht een van de volgende interessante stappen voor de smartphones. De Google Nexus, de Samsung Galaxy Nexus en verschillende andere smartphones hebben de technologie al aan boord. Nu is het wellicht ook de tijd voor Apple?

De geruchten zijn ook wel ergens op gebaseerd. Zo is bijvoorbeeld gekeken naar de Passbook App in iOS 6 en deze is vergeleken met “Google Wallet” en “Microsoft’s Phone Wallet” – welke beide gebruik maken van de NFC technologie.

Op 24 juni 2011 ging het gerucht dat Google de Google Wallet naar iOS zou willen porten als Apple ervoor kon zorgen dat ze een NFC chip in zouden bouwen. Google-topman Eric Schmidt heeft aangegeven dat ze best bereid zijn om de Google Wallet te porten voor andere fabrikanten.

Op 31 januari 2012 zou de redactie van 9to5Mac de gelegenheid hebben gehad om tijdens de Macworld te praten met een developer die bezig was met een App die NFC data uit kan lezen om zo mobiele transacties mogelijk te maken. “We are heavily into NFC”, werd er ook wel gezegd.

De naam van de developer werd vervolgens niet bekend gemaakt maar aan hem werd wel de vraag gesteld ‘hoe zeker ben je van NFC in de volgende iPhone?’ Zijn antwoord: ‘enough to bet the app development on.’

Op 30 april 2012, zo’n 4 maanden later, werd dit gerucht enigzins bevestigd toen Apple een nieuwe patent-aanvraag indiende. In deze aanvraag werd de term “NFC” niet direct gebruikt, maar de bijgevoegde schets suggereerde genoeg. NFC in de iPhone 5 is dus zeer waarschijnlijk.

Apple zou een grote partner van het geheel kunnen worden als ze deze integratie daadwerkelijk voort gaan zetten. Visa en Mastercard zijn bijvoorbeeld druk bezig om te zorgen dat contactloze betalingen een onderdeel gaan worden van ons dagelijks leven, en Apple zou daarin een flinke zet kunnen geven.

Share your comment :