iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

De iPhone 5S mogelijk deze zomer al

De iPhone 5S mogelijk deze zomer al

Dat meldt de Wall Street Journal, een bron die een goede band met Apple zou hebben en die in het verleden al eens correcte voorspellingen naar buiten heeft gebracht over de toen aankomende iPhone.

De nieuwe iPhone, de 5S, zou volgens de geruchten qua uiterlijk niet verschillen van het huidige topmodel, de iPhone 5. Wel zouden er intern een aantal wijzigingen zijn doorgevoerd: zo zou de processor net wat beter zijn en ook de camera zou een update moeten krijgen. Deze geruchten zijn gebaseerd op wijzigingen uit het verleden, waarbij het vaak standaard is geweest dat in ieder geval zowel de processor als de camera een lichte upgrade kregen.

Samen met de geruchten van een opkomend ‘budget’ model iPhone lijkt het erop dat Apple, net als haar grootste concurrent Samsung, de release-cycle van haar product wat wil verkorten. Samsung brengt voor de consument jaarlijks meerdere modellen smartphones uit waar Apple het altijd heeft gedaan met 1 nieuwe iPhone per jaar. Neil Mawston, analyst bij Strategy Analytics, sprak zich er ook over uit: “er is op het moment geen enorm groot verschil tussen beide spelers en Apple zou een verstandige keuze maken als ze zouden besluiten wat meer modellen per jaar uit te brengen.

Op de geruchten van de ‘budget’ iPhone reageerde Apple-CEO ontkennend, hij wil er alles aan doen om Apple’s premium imago te behouden. Op een investeerderscongres in februari zei hij: “wij zullen geen product uitbrengen dat we zelf niet geweldig vinden.”

Apple heeft het op de beurs ook moeilijk: de aandelenkoers van het bedrijf uit Cupertino staat momenteel op een relatief lage $432, waar de koers in september van 2012 nog op ongeveer $702 stond. De lage koerswaarde is volgens analytici met name te danken aan het gebrek aan grote innovaties. Er wordt ook gezegd dat de volgende grote stap vooruit, denkend aan bijvoorbeeld buigbare schermen, nog wel een aantal jaar op zich kan laten wachten. Een ding lijkt in ieder geval zeker: de iPhone 5S komt nog deze zomer.

Share your comment :