iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Friday, 12 July 2024

Een opgeblazen gevoel?

Een opgeblazen gevoel?

Met al het nieuws rondom de iPhone 5 en zelfs geruchten over een iPhone 5S zou je bijna vergeten dat er ook nog andere iPhone’s bestaan. Zo zijn er nog genoeg mensen die de gouwe ouwe Iphone 3GS gebruiken – waaronder een collega hier op de redactie van iphonenieuwsblog.

Afgelopen week gebeurde er echter iets vreemds. Nadat het toestel – zoals gewoonlijk – een avond lang los op het bureau had gelegen was er de volgende ochtend iets goed mis met de 3GS. De batterij van het toestel was helemaal opgezet waardoor de achterkant bol was geworden en zelfs het beeldscherm buiten het frame werd gedrukt. Hieronder was foto’s van het betreffende toestel:

 

 

 

 

 

Na was rond speuren op het internet blijkt dat we niet de enige zijn met dit probleem. Hoewel het niet vaak voorkomt zijn er genoeg gevallen te melden met soortgelijke problemen. Het blijkt dat de batterij van de iPhone 3GS na een tijdje extra gevoelig wordt voor zowel vochtigheid als trillingen. Doordat vocht binnendringt of wanneer het toestel veel wordt geschud kan het voorkomen dat bepaalde elementen in de batterij uitzetten. Dit gebeurt blijkbaar met zo’n kracht dat zelfs het frame hierdoor bol gaat staan.

Het wordt aangeraden de telefoon niet meer in je zak te houden en zo snel mogelijk naar een Apple zaak te brengen. De ‘nerds’ onder ons kunnen – mits ze hier ervaring mee hebben – simpelweg het toestel uit elkaar halen en de batterij vervangen. Hierbij een video waarin duidelijk te zien is wat er nou met de batterij gebeurt.

Share your comment :