iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

Foxconn medewerkers staken naar aanleiding van kwaliteitscontrole iPhone 5

Foxconn medewerkers staken naar aanleiding van kwaliteitscontrole iPhone 5

De nieuwe iPhone is door velen met kritiek belaagd. De nieuwe telg uit Apple’s smartphone-reeks zou kwalitatief tekortschieten op verschillende fronten. Zo berichtten we recent over issues met onder andere de camera en over het excuus van Apple-CEO Tim Cook voor de Apple Maps App in iOS 6. Daarnaast zijn er vele meldingen geweest van gebruikers die last hebben van de krasgevoeligheid van de nieuwe back-cover en de kwaliteit van de coating van de nieuwe rand. Als kers op de iTaart zijn er ook nog klachten van gebruikers over de WIFI-ontvangst. Medewerkers van Foxconn zouden in staking zijn over de aanscherping van de kwaliteitscontrole.

Medewerkers van Foxconn, hoofdverantwoordelijke voor de productie van de iPhone 5, hebben hierdoor te maken gekregen met verscherpte eisen voor onsite kwaliteitscontrole. De producten zouden foutloos de fabriken moeten verlaten, maar dat zou nu niet het geval zijn. De medewerkers van Foxconn zeggen dat het ligt aan zogeheten ‘design flaws’. Zo zou Apple hebben aangegeven dat de beschadigingslimiet in de coating niet meer dan 0.02mm zou mogen bedragen, zodat de producten niet al OOTB (out of the box) beschadigd aankomen bij de consument.

Een voorbeeld van OOTB beschadiging in de coating van de rand.

“Onmogelijk,” zeggen de werknemers. “dit kunnen we gewoon niet doen zonder speciale training.” Problemen in de productielijn zouden deze issues ook significant verergeren. Daarnaast zouden werknemers te maken hebben gekregen met een verkorting van vakantiedagen. Dat zou ertoe moeten leiden dat er richting de winter genoeg iPhone 5’s beschikbaar zullen zijn voor kerstaankopen, al is het maar de vraag in hoeverre dat waar is. Niet zo heel erg lang geleden is ook bekend geworden dat Foxconn studenten zou hebben ingezetvoor de productie van de iPhone 5 zodat er genoeg volume beschikbaar zou zijn bij de lancering, dus ze zouden tot zoiets in staat kunnen zijn.

De staking van, naar schatting, zo’n 3000 werknemers zou ertoe hebben geleid dat de productie bij Foxconn een week stil heeft gelegen, al meldt het AD dat daar niets van waar is. Wat wel zeker is: de iPhone 5 is een van de meest besproken Apple producten in tijden.

Share your comment :