iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Monday, 15 April 2024

Geen stakingen in iPhone fabriek volgens Foxconn

Geen stakingen in iPhone fabriek volgens Foxconn

Er gaan al een paar dagen geruchten dat er flinke stakingen zijn in verschillende iPhone fabrieken in China. Eigenaar van de fabrieken en een van de grootse elektronica producenten ter wereld ontkent nu dat dit het geval is.

China Labor Watch (mensenrechten organisatie) melde vrijdag dat er ruim 3000 werknemers in iPhone fabrieken aan het staken waren omdat de prestatie-eisen werden verhoogd. Werknemers moesten meer iPhones in minder tijd produceren waardoor de kwaliteit afnam. Inspecteurs werden hier blijkbaar de dupe van toen ze een kwaliteitscontrole uitvoerden. Volgens CLW kwam het zelfs to rellen en vechtpartijen.

Volgens Foxconn zijn er inderdaad wat “kleine conflicten” geweest maar niets dat niet binnen een dag op was gelost. Eerder dit jaar braken er ook al rellen uit in een andere Foxconn fabriek in China waar de medewerkers slaags raakten met de politie. Foxconn heeft laten weten om (in samenwerking met Apple) de arbeidsomstandigheden in verschillende fabrieken flink te willen verbeteren tegen het einde van dit jaar.

(bron: CLW)

Share your comment :