iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

Internetgebruik iPhone 5 verslaat Samsung Galaxy S3

Internetgebruik iPhone 5 verslaat Samsung Galaxy S3

De iPhone 5 was nog geen drie weken beschikbaar voordat de eerste statistieken, samen met de vele meldingen van problemen, naar buiten kwamen. Een recent rapport wijst uit dat de iPhone 5 vaker online is geweest dan de Galaxy S3 van Samsung.

Dat zegt de redactie van AppleInsider. De statistieken zouden afkomstig zijn van Chitika Insights, waarin ze gekeken zouden hebben naar het webverkeer gegenereerd door de topmodellen van Apple en Samsung. Bij het onderzoek zouden door gebruikers nog wel wat kanttekeningen gemaakt mogen worden. Zo valt de vraag: is er gekeken naar het verkeer gegenereerd via verschillende browsers, of alleen naar de default browsers op beide modellen? De Samsung Galaxy S3 heeft immers meer browsers tot zijn beschikking, waar de iPhone het met enkel Opera moet doen.

Web Traffic Volume – iPhone 5 vs Galaxy SIII

En zo zijn er nog wel meer vraagtekens die bij het onderzoek gezet worden. Het onderzoekbureau is immers gehuisvest in de VS, wat de interpretatie van de statistieken zou kunnen verbuigen. Zo is Apple een Amerikaans bedrijf en Samsung, juist, niet.

Hoe dan ook: mochten de statistieken betrouwbaar blijken, dan zijn het indrukwekkende cijfers. 54% om 46% in het voordeel van de nieuwe iPhone 5, zo’n 3 weken na lancering, is gewoon goed te noemen. De vraag blijft echter: hoe betrouwbaar is het onderzoek? Mede daarom willen we nog niet vol enthousiast van de daken schreeuwen, maar is het wel het vermelden waard.

 

Share your comment :