iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Friday, 12 July 2024

iPad Mini met Retina Display in aantocht?

iPad Mini met Retina Display in aantocht?

De geruchten stromen al weer binnen! Deze keer hebben we van CNET vernomen dat Apple waarschijnlijk in het derde of vierde kwartaal van dit jaar een iPad Mini met een Retina Display – d.w.z. met een zeer hoge resolutie – wil uitbrengen.

DisplaySearch contactpersoon Paul Semenza laat tegenover CNET weten dat naar aanleiding van ‘recente berichten binnen het bedrijf’ de resolutie van de huidige iPad Mini zal worden opgeschroefd. De originele iPad Mini heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels, de nieuwe versie zou bijna het dubbele aantal pixels moeten weergeven, namelijk 2048 x 1536. Deze getallen doen al snel denken aan het Retina Display wat we op de 3e generatie iPad zagen.

Volgens de geruchten is Apple echter niet de enige die het over deze boeg gaat gooien. Google zou namelijk wederom samen met ASUS hebben afgesproken om een tweede generatie van Nexus-7 tablets op de markt te brengen. Deze zouden dan natuurlijk ook een hoge resolutie moeten hebben. Hier en daar wordt al gefluisterd over resoluties 1920 x 1200 pixels voor de volgende Nexus tablets. Bovendien zouden deze al in het tweede kwartaal van 2013 moeten worden gemaakt en in Mei in de winkels liggen.

Wat vindt jij ervan, hebben we meer pixels nodig of zijn de huidige aantallen meer dan genoeg?

(bron: CNET)

Share your comment :