iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 19 May 2024

Review: Keycard

Review: Keycard

Al een lange tijd gebruik ik bij het verlaten van mijn Mac de combinatie Control + Shift + Eject om mijn scherm te locken. Super makkelijk als je even weg moet en je hebt belangrijke informatie open staan of je zit nog op school met een eigen laptop en hebt Facebook open staan… In ieder geval, altijd even je Mac locken voordat je weg gaat. Maar wat nu als je vergeet te locken, of iemand weet je wachtwoord van je computer? Hier is de oplossing waar jij op zit te wachten!

Gisteravond vroeg ik mijzelf af… Kan je niet je MacBook met je iPhone koppelen zodat, wanneer je van je Mac weggaat, je iPhone de Mac automatisch vergrendeld. Eerst stuitte ik op Knock. Deze gratis app koppelt je MacBook met je iPhone en door middel van 2 keer kloppen op je iPhone, ontgrendeld je Mac vanzelf. Allemaal leuk en aardig dacht ik, maar dat is nog niet iets wat ik zoek.

Vervolgens kwam ik terecht bij Keycard. Deze app kost €3,59 in de Mac AppStore en is super makkelijk op te zetten. Je installeert de App, koppelt je iPhone met behulp van de on-screen instructies, stelt een 4 cijferige code in, (ben slim, pak een andere dan die van je iPhone…) en je bent klaar.

Nu is het zo dat wanneer je wegloopt, je Mac automatisch vergrendeld wordt. Maar wat nu als je je iPhone vergeten ben? Of de batterij leeg is? Geen zorgen, daar is de 4 cijferige code voor.

Ik heb het nu de hele ochtend al gebruikt en eerlijk is eerlijk, het is geweldig. Mijn gevoeligheid staat nog op standaard hoog, en moet zeggen dat me dat goed bevalt. Zodra ik weg loop is het scherm al gelocked en wanneer ik zit, is hij weer ontgrendeld. Wel zag ik 2 keer even het lock screen terwijl ik aan het werk was, maar dat lag waarschijnlijk aan het feit dat er een sms binnen kwam.

 

Voordelen:

  • Snel zonder na te denken je Mac laten vergrendelen
  • De batterij van je iPhone gaat niet sneller leeg als normaal
  • Een nieuw wachtwoord voor je Mac zodat collega’s of medestudenten geen ongein kunnen uithalen

Nadelen:

  • Toch eigenlijk best wel prijzig voor wat het doet

Voor deze review werd gebruikt: MacBook Pro begin 2011 met OS X 10.9.1, iPhone 5 met iOS 7.0.4

Share your comment :