iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

Tekort iPhone 5 zorgt voor daling op de beurs

Tekort iPhone 5 zorgt voor daling op de beurs

Een wereldwijd tekort aan iPhone 5’s heeft de afgelopen weken gezorgd voor een daling van bijna 10% in een Apple aandeel op de beurs, althans dat beweren verschillende “experts” van The New York Times.

Rond en tijdens de onthulling was een Apple aandeel nog zo’n 700 dollar waard, maar nu we een paar weken verder zitten en er een tekort aan iPhone’s blijkt te zijn is dit gedaald naar 635 dollar na het sluiten van de beurs op dinsdag, dit is bijna een daling van 10%.

De reden voor het tekort zou komen door een tekort aan beeldschermen voor het apparaat. Apple zou grote problemen hebben de leveranciers van de beeldschermen, eerder zagen we ook al geruchten over stakingen in verschillende iPhone fabrieken in China. In Nederland is de levertijd ondertussen al opgelopen tot 3 – 4 weken.

Het lijkt er dus op dat Apple moeite heeft met de grote vraag, maar het is toch opmerkelijk om te zien dat het bedrijf nu alweer zo’n 10 miljoen exemplaren van de beruchte iPad mini heeft besteld en van plan is om deze nog tijdens de komende feestdagen te verkopen. Wij zijn toch wel benieuwd hoe dit gaat aflopen 😉

Share your comment :