iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Monday, 15 April 2024

Tim Cook: “Er moet meer in Amerika geproduceerd worden”

Tim Cook: “Er moet meer in Amerika geproduceerd worden”

Ter aanvulling op vorig bericht van 8 december: De Verenigde Staten vechten al langer met een werkloosheidspercentage van rond de 8 procent. Apple-CEO Tim Cook geeft aan dat het dus ook in het nationaal belang is om meer productie naar de VS te halen, en de eerste productlijn die daarbij behandeld zou worden zou de ‘Mac’ lijn zijn. Dit vertelde hij in zijn eerste tv-interview met NBC.

Apple zou er met name belang bij hebben om de hoge functies te laten vervullen door Amerikaanse staatsburgers, functies die nu worden uitbesteed bij de productie in lagelonenlanden. Tim Cook: “Als je kijkt naar de hoeveelheid banen die we al hebben gecreëerd in Amerika dan zul je zien dat dat er al meer dan 600.000 zijn.” Deze banen zijn variërend van interne functies op het hoofdkantoor tot Apple retailers en 3rd party app ontwikkelaars.

Apple ligt, net als meer andere bedrijven in de tech-sector, publiekelijk onder vuur vanwege de aanhoudende berichten van zelfmoordpogingen door werknemers van de grootste productiepartner in het oosten: Foxconn. Ook belemmeren de sporadische stakingen her en der de productie van Apple-producten, iets wat bij productie in de Verenigde Staten beter geregeld zou kunnen worden. “Waarom haalt Apple niet de volledige productie direct naar Amerika?” was een van de vragen tijdens dat interview. Volgens Cook gaat het niet zozeer om de prijzen, in loon, maar des te meer om de vaardigheid.

De eerste lijn die volledig in de VS geproduceerd zou worden zou een product uit de Mac-lijn betreffen, al houdt Cook namens Apple nog even geheim welke lijn dat zal zijn. Noem het maar Apple’s bekende rookgordijn die normaliter om grote publieke presentaties hangt. Cook zei ook dat het Amerikaanse onderwijssysteem faalt in het opleiden van mensen met de benodigde vaardigheden om in de productie te werken en hoopt dus dat het ‘Mac project’ voor een stimulans kan zorgen.

Ook kondigde Cook aan dat Apple hard bezig is aan een Apple TV. “Als ik nu thuiskom en de tv aanzet, dan voelt het alsof ik 20 tot 30 jaar terug in de tijd ben gegaan. Zo ouderwets is het huidige tv-kijken.”

Share your comment :