iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 19 May 2024

Verkoop iPhone stijgt met ruim 50 procent

Verkoop iPhone stijgt met ruim 50 procent

Apple heeft afgelopen week haar kwartaal cijfers bekend gemaakt op de officiële website en daaruit blijkt dat er in het vierde kwartaal van afgelopen boekjaar bijna 27 miljoen iPhone toestellen zijn verkocht, dit is bijna meer dan de helft van diezelfde periode vorig jaar. De verkoop van iPad’s steeg ook met ongeveer een kwart tot ruim 14 miljoen stuks.

Apple wist een recordwinst van 8,2 miljard dollar te halen in tegenstelling tot de 6,6 miljard van vorig jaar. De omzet bedroeg nu ook 36 miljard dollar tegen ruim 28 miljard dollar in dezelfde periode in 2011. Het is geen verassing dat Apple het zo goed doet als we kijken naar de ongekende populariteit van zowel de iPhone en iPad wereldwijd. Tel daarbij de gloednieuwe iPhone 5 en de iPad Mini op en Apple kan het komende jaar waarschijnlijk een nog grotere winst verwachten, zo voorspellen ook verschillende analisten.

Apple zelf verwacht voor het komende kwartaal een omzet van 52 miljard dollar waarmee het een stukje onder de 60 miljard van verschillende experts zit.

Share your comment :