iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Friday, 12 July 2024

9 miljoen iPhones verkocht in het eerste weekend

9 miljoen iPhones verkocht in het eerste weekend

Geloof het of niet, maar Apple CEO Tim Cook heeft onlangs laten weten dat er in het eerste weekend van de verkoop maar liefst 9 miljoen nieuwe iPhone’s zijn verkocht. De nieuwe iPhone 5S en 5C hebben samen bijna de dubbele verkoop gehaald vergeleken met de iPhone 5 van het afgelopen jaar die zo’n 5 miljoen keer over de toonbank ging tijdens het eerste weekend van de verkoop.

iphone_5s_5c

Daarnaast laat Apple ook nog weten dat er zo’n 200 miljoen Apple apparaten zijn overgestapt op de nieuwe iOS 7 waarmee ook wederom een record is gevestigd. Het is namelijk de snelst groeiende iOS update uit de geschiedenis van de iPhone. Verder blijkt de vraag naar de iPhone 5S dusdanig groot te zijn dat er een klein tekort dreigt te ontstaan, maar meneer Cook belooft dat de voorraad aan het eind van deze week flink zal worden opgekrikt.

“This is our best iPhone launch yet―more than nine million new iPhones sold―a new record for first weekend sales,” The demand for the new iPhones has been incredible, and while we’ve sold out of our initial supply of iPhone 5s, stores continue to receive new iPhone shipments regularly. We appreciate everyone’s patience and are working hard to build enough new iPhones for everyone.”

Aldus Tim Cook, CEO van Apple

Share your comment :