iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

iPhone 5s 3 keer populairder dan de 5c

iPhone 5s 3 keer populairder dan de 5c

Nu we dan toch bezig zijn met nieuwtjes over de verkoop van de nieuwe iPhone 5S en 5C hebben we hier nog wat interessante data. We lieten onlangs weten dat er in het openingsweekend een record aantal van 9 miljoen nieuwe iPhone’s over de toonbank gingen. Hoewel Apple maar al te graag deze cijfers de wereld in hielp bleef het stil rond de kleine details zoals de verdeling van de 5S en 5C.

5s-vs-5c-us-1024x522

Gelukkig voor ons heeft het analytische bedrijf Localytics wel wat meer informatie omtrent deze zaak. Op basis van activaties van nieuwe iPhone’s in Amerika van het afgelopen weekend kunnen we zien dat er zo’n 3,5 keer zoveel 5S toestellen zijn  geactiveerd dan 5C iPhone’s. Wat betreft de internationale verkoop blijven de cijfers ongeveer hetzelfde. Zo zien we op het Europese vasteland een verdeling van bijna 3,7 keer zoveel 5S toestellen als 5C toestellen met een enkele uitschieter in Japan met een verdeling van 5 keer zoveel 5S iPhone’s.

Zoals verwacht is er dus een overduidelijk grotere vraag naar de 5s dan naar de 5c en mede hierdoor lijkt er een klein tekort te ontstaan. Maar Tim Cook heeft al laten weten alles op alles te zetten om iedereen zo snel mogelijk te kunnen voorzien van een nieuwe iPhone.

Heb jij de nieuwe 5s (of 5c) al? Deel je ervaring in de comments hieronder!

Share your comment :