iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

Apple biedt excuses aan voor kaarten app

Apple biedt excuses aan voor kaarten app

Apple CEO Tim Cook heeft in het openbaar namens Apple zijn excuses aangeboden voor de ronduit slechte kaarten app die Google Maps heeft vervangen in iOS 6 – het nieuwste besturingssysteem voor de iPhone en iPad.

Met de lancering van de iPhone 5 werd ook iOS 6 beschikbaar voor iedereen met een oudere iPhone. Naast een tal van goede en vernieuwende functies blijkt het dat zelfs Apple zo nu en dan de mist in gaat. Gebruikers over de hele wereld begonnen massaal te klagen over de slechte kaarten app die het oude Google Maps heeft vervangen in de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Zo zijn er talloze bekende locaties in Nederland (en ook de rest van de wereld) niet opgenomen in de app. Centraal station Amsterdam lijkt niet te bestaan, routebeschrijving sturen je naar de Noordpool en street-view-achtige functie ontbreekt. Cook laat weten dat er hard wordt gewerkt om de app zo snel mogelijk te verbeteren en adviseert om tot die tijd alternatieven te gebruiken zoals Bing Maps of Google Maps in de browser.

Een officiële Google Apps voor iOS 6 komt waarschijnlijk pas aan het eind van dit jaar in de appstore.

(bron: open brief van Tim Cook – Apple)

Share your comment :