iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 19 May 2024

Google Maps pas 3 weken voor de eerste iPhone toegevoegd

Google Maps pas 3 weken voor de eerste iPhone toegevoegd

Naast de positieve ontvangst van de iPhone staat meteen de hevige kritiek waarmee Apple wordt bestookt vanwege de ronduit falende iOS6 maps applicatie. Apple heeft besloten om Google Maps van het systeem te gooien en een eigen mappen applicatie te maken, dit bleek echter niet zo slim aangezien de app op vele fronten slecht bleek te werken.

Het is interessant om even naar het verleden te kijken, want op het gebied van mappen applicaties valt er nog het een en ander te vertellen. Zo heeft Apple pas 3 weken voor de release van de aller eerste iPhone (in 2007) besloten om een Google Maps App toe te voegen aan het apparaat. Apple en Google sloten snel een deal en in 3 weken hebben de mensen van Google een (goed werkende) app uit de grond weten te stampen. Steve Jobs bedacht dat een kaarten app een mooie manier zou zijn om het gloednieuwe multi-touch scherm van de iPhone te demonstreren.

Destijds zat de CEO van Google – Eric Schmidt – nog in het bestuur van Apple en waren de twee grootmachten nog gewoon collega’s van elkaar. Pas later kregen ze ruzie omdat Steve Jobs vond dat Android OS (van Google) teveel op dat van Apple zou lijken. Hij zwoer zelfs om Android “te vernietigen” al was het het laatste wat hij deed – aldus Walter Isaacson in de biografie van Jobs.

(dank aan: New York Time)

Share your comment :