iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 19 May 2024

Camera iPhone 5 last van paarse gloed

Camera iPhone 5 last van paarse gloed

De iPhone 5 heeft een camera, precies dezelfde als in de iPhone 4S. Geen probleem zou je zeggen. Maar wat blijkt? Er is dus wel een probleem. De camera kan niet goed overweg met felle lichtbronnen en laat daarbij een paarse gloed achter. Wat zegt Apple? “Dat is normaal..”

Onder andere Gizmodo bericht daarover. Zij waren in contact gekomen met iemand van het AppleCare team die de informatie had gekregen dat de paarse gloed “normal behavior for iPhone 5’s camera” is en dat gebruikers bij het nemen van foto’s de camera weg zouden moeten richten van een felle lichtbron. Het probleem staat nu bij diverse media en bij Apple zelf bekend als “Purple Flare” en het is niet het eerste ‘probleem’ met de iPhone 5 waarover wordt bericht. Voorgaande problemen gingen over de krasgevoeligheid van de nieuwe iPhone 5 behuizing en de hoeveelheid fouten in Apple Maps in iOS6.

Dat het in dit geval ook anders kan kunnen we zien aan foto’s geschoten met een iPhone 4. Online is de vergelijking verschenen tussen de twee toestellen op eenzelfde locatie:

Purple Flare: de iPhone 5 naast de iPhone 4

“Apple says: You’re holding it wrong!” is een veelgebruikte leus die van oorsprong bij het antennagate-issue bij de iPhone 4 is ontstaan. Dat het probleem zich niet voordoet bij de iPhone 4 is ook wel iets om je vraagtekens bij te zetten.

Wat betekent dit nu voor consumenten? Niet veel. Apple geeft immers zelf aan dat het “normal behaviour” is en dan valt het dus volgens Apple niet onder garantie. Een ding is wel zeker: Apple heeft nog genoeg werk aan de winkel.

Share your comment :