iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 19 May 2024

Apple en Amazon maken ruzie over de term

Apple en Amazon maken ruzie over de term

“De App Store.” Het klinkt als een nogal generieke term, niet specifiek gebonden aan 1 enkel merk. Apple vind van niet. Apple vind dat het als uitvinder van de term “App” het alleenrecht zou moeten hebben op de “App Store” en dat andere aanbieders op de markt, in dit geval Amazon, het maar voor gezien zouden moeten houden.

Daarover berichtte electronista. Amazon zou in een discussie hebben gezegd dat de naam “App Store” veel te generiek is om een trademark te kunnen dragen.

Apple heeft voor het onderbouwen van de claim een onderzoek bij haar klanten gedaan en heeft aan hen de vraag, “Waar associeer jij App Store aan?” gesteld. Wonder boven wonder kwam daar in vrijwel alle gevallen het antwoord Apple uit. De rechter heeft het dan ook als ongeldig verklaard, aangezien de ondervraagden niet werd gevraagd of ze zich misleid voelden. Apple heeft die vraag niet gesteld omdat het voor hun eigen onderzoek niet nodig wast, is de officiele respons op de bewering. Wat echter ook heel logisch klinkt is dat Apple het risico niet heeft genomen omdat het onderzoek anders minder sterk uit zou pakken.

Apple’s defensieve houding in de bescherming van de naam “App Store” zou overigens heel dubbelzinnig zijn: de naam is pas echt actief in gebruik genomen na de introductie van de eerste iPhone en voormalig Apple-CEO Steve Jobs zou de term “App Store” voornamelijk gebruiken voor de alternatieven van de concurrentie. “App” was overigens nog een woord van het jaar in 2010.

Share your comment :