iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Monday, 15 April 2024

Apple kiest voor Snapdragon chip

Apple kiest voor Snapdragon chip

Voor een eventuele ‘budget iPhone’ wil Apple de Snapdragon chips van Qualcomm gaan gebruiken. Hiermee stopt Apple met het gebruik van Samsung chips in haar toestellen en dus ook met de samenwerking tussen de twee bedrijven. Verder gaan er ook geruchten de ronde dat Apple samen zou willen werken met Intel om betere en goedkopere processoren te maken voor toekomstige iPhone’s en iPad’s.

Het nieuws werd gemeld aan China Time door een ‘anonieme maar betrouwbare bron’ die ‘bekend is met de industrie’. Enigszins komt het nieuws overeen met eerdere geruchten die we van Digitimes hebben vernomen, namelijk dat Apple medio 2013 met de productie van een budget iPhone gaat beginnen. Voorheen boden de Amerikanen alleen oudere modellen aan als goedkoper alternatief, maar dit systeem blijkt niet meer rendabel te zijn waardoor een compleet eigen versie van een goedkopere iPhone moet worden ontworpen.

Van de andere kant is het verstandig om dit nieuws ook met een flinke korrel zout te nemen. Ervaring leert ons dat iPhone geruchten van Aziatische bodem wel eens anders uit willen pakken op het moment suprême. Dat wordt dus nog even afwachten 😉

(dank aan: ChinaTimes)

Share your comment :