iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Friday, 12 July 2024

Bijzonder: nieuwe touchscreen iPhone 5 heeft last van een ‘diagonal-scroll-bug’

Bijzonder: nieuwe touchscreen iPhone 5 heeft last van een ‘diagonal-scroll-bug’

De problemen om en rond de iPhone 5 blijven maar toenemen, zo bleek de afgelopen week uit een Tweet van de Engelse gamestudio CMA Megacorp. Zij waren er het eerste bij met de vinding van de bug bij het snel diagonaal scrollen door te vegen over het scherm: het scherm zou volgens hen zelfs compleet kunnen bevriezen.

Nu zul je je waarschijnlijk gelijk afvragen: “hoe snel kom je zoiets nou tegen?” Nou, blijkbaar niet zo snel, anders was de eerste melding al veel eerder voorbij gekomen. Het is echter wel een echte bug waar iedere iPhone 5 bezitter last van zou kunnen hebben. Op de website van recombu.com is ook een video geplaatst die dit probleem demonstreert:

Er is gekeken naar het diagonaal scrollen op 4 toestellen: tweemaal een iPhone 4S en tweemaal een iPhone 5. Op een van de twee dezelfde toestellen staat iOS6.0 en op de ander staat iOS6.0.1 en dat is voornamelijk gedaan om te kunnen testen of de bug iets te maken zou hebben met de nieuwe iOS versie. Wat blijkt in ieder geval: de iPhone 4S’en hebben totaal geen last van de bug. Zij beschikken nog over een “previous-gen” touchscreen implementatie waar de iPhone 5 van een nieuwe schermtechnologie gebruikmaakt.

Het meest voor de hand liggend lijkt in ieder geval dat het scherm zelf de problemen veroorzaakt. Ook al was het op de witte iPhone 5 met iOS6.0.1 uit de video minder snel te zien: ook deze bleef bij snel diagonaal scrollen hangen. Het kan weer toegevoegd worden aan het lijstje met iPhone5-issues, dat lijkt wel duidelijk.

Maar zoals we al aanhaalden: hoeveel last heeft de gemiddelde gebruiker er bij normaal gebruik van? Wel, gewoon door de menu’s scrollen zou geen probleem moeten zijn en ook de meeste applicaties zouden er geen hinder van moeten ondervinden. Games gebaseerd op het slicer concept (lijst) zouden er bij intensief gebruik wel last van kunnen krijgen maar dan moet de gebruiker, volgens de video hierboven, er wel erg enthousiast mee gaan spelen. Al met al is het geen mega-probleem, maar het is wel weer een punt waar de iPhone5 duidelijk een stapje achteruit is gegaan.

Share your comment :