iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

De 7 Essentiële Sinterklaas Apps van 2013

De 7 Essentiële Sinterklaas Apps van 2013

De staf van Sinterklaas is kwijt. PANIEK PANIEK! Zoals elk jaar dreigt ook nu weer het grootste kinderfeest in de soep te lopen.

Even voor de mensen die onder een steen geleefd hebben: Paniek Piet heeft per ongeluk de staf van Sinterklaas weggegooid en heeft de neppe staf van de Firma Duurkoop als de echte aan gezien.

Paniek Piet. Foto @HeidanusPaul
Paniek Piet. Foto @HeidanusPaul

Maar wat moet je nu met je kleintjes doen als alle kleurplaten al zijn ingekleurd, je die bekraste Sinterklaas CD niet meer aan kan horen en het Sinterklaasjournaal pas om 18.00 uur begint?

Go Digital! Je kunt zeggen dat het kleuren en de liedjes zingen er gewoon bij hoort, wat ook echt klopt naar mijn mening, maar inmiddels gaat bijna alles digitaal. Zo zijn er inmiddels vele apps voor je iPhone of iPad beschikbaar die er voor zorgen dat je kinders op een leuke manier bezig zijn en jij eindelijk een beetje rust hebt.

Sint1Piet en Sint in het Labyrint (gratis, universeel, iOS 4.3+) – In dit spel is het de bedoeling dat je zwarte piet helpt met de cadeaus te zoeken die van de stoomboot af gevallen zijn. Pak de cadeautjes op en loop dan snel naar de stoomboot toe zonder dat Sinterklaas het ziet. Je kunt het spel wat lastiger maken door te kiezen voor de dieven. Als je deze tegen het lijf loopt, dan ben je af en moet je het level opnieuw spelen.

Sint1_Screen

Sint2De Sinterklaas App (gratis, iPhone, iOS 5.0+)  Deze app heeft bijna alles wat je nodig hebt. In deze app zitten fragmenten van 8 verschillende sinterklaas CD’s, filmpjes van liedjes met de tekst in beeld, het Sinterklaasjournaal terug kijken, De songtekst van sinterklaasliedjes, rijmwoorden, weetjes en cadeautips.

Sint2_Screen

Sint3Vliegende Piet (gratis, universeel, iOS 4.3+) – Deze app is een beetje hetzelfde als de app Piet en Sint in het Labyrint, alleen is Piet deze keer aan het vliegen met een ballon. Prik de ballon op het juiste moment door, en laat Zwarte Piet bovenop de cadeaus vallen. Let wel op! Het gaat steeds harder waaien door de bomen en Piet zal dus ook steeds sneller gaan vliegen. Wees dus snel en breng alle cadeaus terug!

Sint3_Screen

Sint4iSint – Sinterklaasliedjes (gratis, universeel, iOS 5.1+)  Blijft die kleine steeds maar dat ene zinnetje herhalen en weet je niet meer in welk lied hij voor komt? Wellicht kan iSint je dan helpen. Deze app heeft namelijk bijna alle sinterklaas liedjes in zich en je kunt dus makkelijk zoeken naar dat ene zinnetje. Er staan een hoop liedjes in die mij weinig zeggen, maar wellicht worden er in verschillende steden andere liedjes gezongen. In ieder geval is het zeker de moeite waard om te downloaden.

Sint4_Screen

Sint5Sint Chef (€2,99 €0,99, universeel, iOS 5.0+) – In deze app staan alle lekkere Sinterklaas recepten en is tot pakjesavond afgeprijsd voor €0,99. Nu kun je dus gezellig met de kids in de keuken gaan staan en daar de boel afbreken. De moeilijkheidsgraad wordt weergegeven met behulp van kruidnootjes onder de naam, inclusief de bereidingstijd. Er worden steeds nieuwe recepten toegevoegd, dus heb jij zelf ook nog een lekker recept? Stuur ‘m dan in!

Sint5_Screen

Sint6Sint Videocall Free (gratis, iPhone, iOS 4.0+)  Hoe leuk zou het zijn als op pakjesavond de telefoon gaat en Sinterklaas aan de lijn is? Met een videoverbinding nog wel! Deze app maakt het mogelijk. Voeg je kind toe door de stappen te volgen die beschreven staan en wacht af tot dat hij belt. Heb je meer dan 1 kind? koop dan de volledige versie om elk kind aan bod te laten komen.

Sint6_screen

Sint7Help de Sint (gratis, universeel, iOS 4.3+) – Oh nee! De inpakmachine van Sinterklaas is kapot en alle cadeautjes vliegen in het rond. Kun jij er voor zorgen dat de cadeautjes in de juiste zakken terecht komen? Ben je snel en doe je het goed? Dan krijg je veel punten en kan je naar het volgende level!

Sint7_screen

Welke sinterklaas Apps zijn voor jou onmisbaar dit jaar?

Share your comment :