iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Monday, 15 April 2024

De iPhone 5 wordt dunner

De iPhone 5 wordt dunner

Het zal als geen verrassing komen dat als Apple met iets nieuws komt, er toch zeker wel een patent of 2 bij komt kijken. Datzelfde geldt ook voor de volgende telg in de iPhone-lijn, de iPhone 5.

Het nieuwe patent wijst op een nieuwe technologie waarmee de volgende iPhone dunner kan worden gemaakt. In tegenstelling tot de voorgaande modellen wordt er hier namelijk gebruik gemaakt van een touch-laag geïntegreerd in het LCD scherm zelf. En dit is in tegenstelling tot de huidige situatie, waarbij de touchscreen laag bovenop het scherm komt te liggen. Deze nieuwe technologie draagt de naam in-cell-touch en zou volgens een analist ervoor kunnen zorgen dat de dikte van het volgende iPhone model met zo’n 15% gereduceerd kan worden.

Schets geleverd bij de patentaanvraag van Apple

LG is een van de meest waarschijnlijke kandidaten om deze schermen te gaan leveren. Vrij recent heeft de LG Display-topman Han Sang-beom te kennen gegeven dat de massaproductie van start is gegaan en dat er geen problemen met de levering worden verwacht. Naast LG zijn andere mogelijke kandidaten Sharp en Toshiba bezig met de productie van de nieuwe schermen, maar er is door geen van beide nog iets naar buiten gebracht.

Deze nieuwe schermtechnologie zou voor Apple primair kunnen zorgen voor een dunner model iPhone, maar ook zou het bij kunnen dragen aan een goedkoper te produceren product. Of wij daar als consument straks wat van gaan merken, is nog maar de vraag.

Share your comment :