iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

NASDAQ: Apple overstijgt record Microsoft

NASDAQ: Apple overstijgt record Microsoft

Dat Apple een groots bedrijf is was al bekend. Dat Apple op de beurs al gezien en gewaardeerd werd als het waardevolste technologiebedrijf ook. Maar ze flikken het toch maar mooi weer en breken een oud beursrecord van Microsoft.

In 1999 vestigde Microsoft het record op de beurs met een nominale waarde van 618,9 miljard dollar. Nu, bijna 13 jaar later, slaat Apple toe. Met een beurswaarde die op het moment van schrijven rond de 621 miljard schommelt, heeft Apple het oude record van Microsoft verbroken. De beurswaarde van Microsoft staat overigens momenteel op 256 miljard.

Redenen van de laatste waardestijging zijn de aankondiging van de iPhone 5 en de kleinere iPad met een schermformaat van 7 inch.

Dat deze waarde behoorlijk indrukwekkend is wordt nog maar eens benadrukt door het volgende gegeven: de beurswaarde van Apple bedroeg in 2004 nog slechts 10 miljard dollar.

Video-item: Internal parts iPhone 5 op video

Een Amerikaanse gadget repair store beweert een prototype iPhone 5 in handen te hebben gekregen en de eigenaar zou het model uit elkaar gehaald hebben terwijl dit op video is vastgelegd.

Op het eerste gezicht is er aan het front het een en ander veranderd: het scherm in de iPhone 5 is een stukje groter dan het scherm in de voorgaande modellen en heeft een andere ratio meegekregen. Ook de interne hardware is op film vastgelegd en daaraan is maar weer te zien hoe op maat gemaakt de Apple toestellen zijn.

Share your comment :