De nieuwe iPhone 5 connector nog kleiner dan verwacht?
We spraken laatst over de nieuwe connector waar Apple in de iPhone 5 en waarschijnlijk ook de nieuwe iPods en iPads gebruik van zou willen maken, en we noemden daarbij het getal 19. Het aantal pinnetjes ten opzichte van de huidige connector is gegarandeerd fors gereduceerd, maar nieuwe geruchten spreken over nog minder pinnetjes.
Dat melden onder andere Cnet en NoWhereElse.fr. De connector die zich hier in de geruchtenmolen bevindt zou met 9 pinnetjes qua grootte vergelijkbaar moeten zijn met een micro-USB plug.
Op de foto zijn 8 losse pinnetjes te tellen en die zouden samen met de negende pin in de vorm van het omhulsel voor de dataoverdracht moeten zorgen. AppleInsider spreekt daarnaast over de mogelijke upgrade van de controller naar de USB 3.0 standaard, die ervoor zou moeten zorgen dat data met een factor 10 sneller gesynchroniseerd zou moeten kunnen worden. Uiteraard blijft het backwards-compatible, zodat de kabel ook gewoon naar behoren zou moeten functioneren in de momenteel nog steeds mainstream USB 2.0 interface. Maar met de toename van de opslagruimte in de iPhones zou de noodzaak voor een snellere overdracht toch zeker prioriteit hebben.
Maar waarom geen Thunderbolt?
Apple is waarschijnlijk de grootste partner die Intel heeft als het gaat om de support voor de relatief nieuwe Thunderbolt technologie. De nieuwste generaties iMacs en Macbooks beschikken allemaal over de ongelooflijk snelle technologie voor bestandsoverdracht, maar daarbij hoort een kanttekening: voor Thunderbolt support is een speciale Intel-chip nodig en die is dus wel te vinden in de iMacs en Macbooks, maar niet in de iDevices.
De nieuwste generatie Macbooks en iMacs zijn ook al klaar voor USB 3.0 en daarom kunnen wij concluderen dat deze geruchten tenminste ergens op gebaseerd zijn. Toch geldt voor de grote massa dat de uitrol van USB 3.0 nog behoorlijk langzaam gaat. Losse controllers zijn prijzig en de meeste mensen kunnen prima uit de voeten met USB 2.0. Het grote iPhone 5 evenement is vandaag, dus morgen zullen we vrijwel alles kunnen bevestigen of ontkrachten.
Share your comment :