iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Friday, 12 July 2024

Foto’s van de iPhone 5S opgedoken?

Foto’s van de iPhone 5S opgedoken?

Het is toch wat met die Chinese fabrieken en hun fotograferende medewerkers. De halve wereld viel destijds over de aan ons gestuurde foto van een Chinese medewerkster in een drukkerij – en vandaag duiken er foto’s op, gemaakt in een fabriek in China. Het zou hier gaan om foto’s van de iPhone 5S. Nadere bestudering leert ons echter dat dit niet het geval is.

Op het eerste gezicht ziet het er allemaal zeer interessant uit: het toestel heeft erg veel weg van een iPhone, en de omgeving – de productielijn van een Foxconn fabriek – ziet er ook echt uit. Seems legit, zou je denken. En toch kloppen er allerlei details niet.

Zo zien we groene printplaatjes, maar als je wel eens een iPhone uitelkaar hebt geschroefd weet je dat Apple geen groene printplaatjes gebruikt. Verder zien we een batterij die er – laten we zeggen – véél te crappy uitziet. Eentje die je verwacht in een goedkope namaak telefoon, maar zeker niet in een echte iPhone. Verder zien we iets dat verdacht veel lijkt op een slot voor een SD kaart, en een connector die geen Lightning connector lijkt te zijn.

Goedkope batterij, een SD kaart slot en géén Lightning connector?

En dus, beste mensen, is het duidelijk dat we hier kijken naar een nog onbekende iPhone kloon – vermoedelijk van één of andere lokale Chinese kloonfabrikant. Wat natuurlijk wél opvallend is, is het hoge niveau van de productieketen waarmee deze klonen in elkaar wordeng gezet. Wie bij dit soort goedkope namaak telefoons denkt aan stoffige oude fabriekshallen waar schimmige figuren bekende telefoons namaken, moet dus zijn beeld nodig bijstellen.

In ieder geval is het duidelijk dat we hier níet de iPhone 5S zien.

Share your comment :