iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

Foxconn-executive noemt de iPhone 5

Foxconn-executive noemt de iPhone 5

We berichtten er al eerder over: de iPhone 5 kent zo zijn gebreken. Softwarematig, maar zeker ook hardwarematig. De verkoopcijfers liegen er niet om: de verkoop van de iPhone 5 is direct na launch sneller gegaan dan ooit, daarna ging het even wat minder.

De problemen kwamen naar buiten: de nieuwe case was krasgevoeliger en er zijn zelfs foto’s en video’s online verschenen van gebogen iPhone 5 toestellen. Apple heeft aangegeven dat de kwaliteitscontrole fabrieks-af veel strakker en nauwkeuriger zou moeten en daar zijn medewerkers van Foxconn niet heel enthousiast over gebleken. Tot nu toe leek dat half gebaseerd op geruchten, maar nu is er ook een officieel statement van Foxconn-executive Hon Hai. Hij zei:

“The iPhone 5 is the most difficult device that Foxconn has ever assembled. To make it light and thin, the design is very complicated,” said an official at the company who declined to be named. “It takes time to learn how to make this new device. Practice makes perfect. Our productivity has been improving day by day.”

Hij zei ook dat het gebruik van de nieuwe coating zeker gepaard ging met een hogere mate van krasgevoeligheid, iets dat nu dus ook bevestigd al langer bekend was. Het is dan moeilijk om even veel aandacht te schenken aan zowel esthetiek als uitvoerbaarheid en Apple staat erom bekend meer nadruk te willen leggen op dat eerste.

Hon Hai ontkent ook de geruchten dat een staking van Foxconn-medewerkers zou hebben geleid tot een halt in het productieproces. Volgens hem zou het gaan om een selecte groep medewerkers uit de productielijn en het quality-check personeel.

De productie van Apple’s iPhone 5 bevind zich in centraal China, in de “Zhengzhou plant” en in Guan Lang, Zuid-China. Zhengzhou is van die twee de grootste als het gaat om de iPhone 5 productie en is daarnaast nog nieuw, aangezien de opening in 2011 heeft plaatsgevonden. Hon Hai vertelt tot slot nog dat het team van medewerkers sinds de start van de iPhone 5 productie constant is gegroeid en dat dat nog wel even door zal gaan.

Share your comment :