iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 19 May 2024

iPhone 6 en iPhone 6 Plus: de verschillen op een rijtje gezet

iPhone 6 en iPhone 6 Plus: de verschillen op een rijtje gezet

Als Apple met een nieuw toestel op de markt komt wil het bedrijf dat ook direct goed doen, vandaar dat de nieuwste versie van de iPhone verkrijgbaar is in twee modellen: de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Alhoewel de verschillen onderling niet al te groot zijn is het toch handig alles eens op een rijtje te zetten. Ontdek snel de verschillen tussen de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus.

iphone-6-iphone-6-plus-hand

Scherm

Het eerste verschil dat opvalt is het formaat van het scherm. Terwijl de iPhone 6 met een 4,7 inch scherm nog het formaat van een smartphone heeft, lijkt de iPhone 6 Plus met 5,5 inch scherm meer op een phablet. Niet alleen het scherm is groter, ook de resolutie ligt veel hoger.

Horizontaal en verticaal gebruik landscape

Een ander opvallend verschil in de beide modellen is het feit dat het hoofdscherm van de iPhone 6 Plus zowel horizontaal als verticaal te gebruiken is, terwijl dat bij de iPhone 6 alleen verticaal is (geldt niet voor de apps!).

iphone-6-iphone-6-plus

Camera

Alhoewel beide toestellen over dezelfde camera beschikken wordt het beeld van de iPhone 6 Plus door middel van optische beeldstabilisatie gecorrigeerd. Bij de iPhone 6 gebeurt dit digitaal.

Verschil batterij

Een grotere telefoon heeft natuurlijk een grotere batterij nodig. Dat betekend bovendien dat de iPhone 6 Plus een iets langere standby tijd heeft dan de iPhone 6 (384 uur tegenover 250 uur).

Prijsverschil

De verschillen tussen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn niet bijzonder opvallend. Wel dient er rekening gehouden te worden met het feit dat er een significant verschil in de prijs is tussen beide toestellen.

Share your comment :