iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Monday, 15 April 2024

iPhone 6 uitgerust met een omkeerbare USB-stekker

iPhone 6 uitgerust met een omkeerbare USB-stekker

Eerder hebben we het al gehad over het feit dat de iPhone 6 in twee verschillende groottes uit gaat komen. Namelijk met een scherm van 4,7 inch en een scherm van 5,5 inch. Er is nu ook informatie uitgekomen over een vernieuwde USB-stekker. Naar verluidt heeft Apple de stekker zelf ontworpen.

Het deel van de stekker dat in de iPhone gaat, de lightning-connector, blijft hetzelfde. Deze was al op twee manieren in het apparaat te stoppen. Het USB-gedeelte dat in een oplader gaat kan met de vernieuwde USB-stekker, volgens de onderstaande video, nu ook op twee manieren gebruikt worden. Daarnaast is deze verkleind zodat deze ook in een laptop past.

Naast het feit dat de stekker omkeerbaar is, heeft deze ook een groter wattage. Het wattage van een normale USB ligt tussen de 2,5 en de 9 watt. De nieuwe stekker zou een vermogen van 100 watt hebben. Dit stelt de stekker in staat tot het opladen van bijvoorbeeld een laptop.

Met de productie van deze nieuwe oplader heeft Apple zich nog niet aan de nieuwe Europese wetgeving hoeven te houden. Deze wetgeving is na de productie van de stekker ingevoerd en stelt dat alle telefoonfabrikanten een universele USB-oplader aan moet bieden bij zijn telefoons. De iPhone 6 zal dus het laatste Apple model zijn met een eigen soort stekker.

Share your comment :