iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 19 May 2024

Krijgt de iPhone 6 saffierglas?

Krijgt de iPhone 6 saffierglas?

saffierglas

Er wordt veel gepraat over Apple’s nieuwe smartphone. Het gerucht gaat dat deze uitgerust wordt met een laagje saffierglas in plaats van het Gorilla glass waar de oude modellen uit bestonden. Maar wat is saffierglas?

Wat is saffierglas?

Saffierglas is een materiaalsoort die qua hardheid en krasbestendigheid het dichtste in de buurt komt van diamant. Dit soort wordt al gebruikt voor onder  andere horlogeglas, kogelwerend glas en in barcodescanners. Apple heeft bij het 5s en 5 model al gebruik gemaakt van het materiaal als afdeklaag voor de camera en in de touche ID- vingerafdruksensor. Voor de nieuwe iPhone 6 zou Apple, volgens de geruchten, het gehele scherm van saffierglas willen voorzien.
In onderstaande video is te zien tegen wat het saffierglas bestand is.

Is saffierglas de toekomst?

Corning, de producent van Gorilla Glass waar de schermen van Apple’s iPhone 5 van gemaakt zijn, is druk bezig om zijn glastechnologie te verbeteren. Corning vreest namelijk dat saffierglas anders een groot deel van de markt over zou kunnen nemen. Naast Corning zijn ook andere bedrijven bezig om saffierglas betaalbaar te ontwikkelen. De fabrikanten komen uit Azië, Rusland en de VS en proberen ieder op zijn eigen manier een methoden te ontwikkelen om saffierglas betaalbaarder te maken. Maar wanneer het goedkoper wordt wil het niet zeggen dat het saffierglas ideaal is. Het is namelijk onzeker of de eigenschappen van het glas hetzelfde blijven als er extreem dunne plakjes van worden afgesneden. Daarnaast blijft de vraag of Apple er voldoende zal kunnen produceren. 

Share your comment :