iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 19 May 2024

Meer baby’s met de namen Mac, Siri en Apple

Meer baby’s met de namen Mac, Siri en Apple

Je leest het goed! Uit onderzoek van Babycenter blijkt dat er de afgelopen jaren steeds meer (vooral Amerikaanse) baby’s zijn geboren met de namen Apple, Siri en Mac. Mede door het ongelofelijke succes van Apple in de afgelopen periode wonnen ook deze namen veel aan populariteit onder ouders.

Elk jaar ondervraagt BabyCenter ruim 450.000 Amerikaanse ouders over de naam van hun pasgeboren kind. De zogenaamde ‘iBabies’ staan niet in de top 10 maar hebben in de loop der tijd wel flink aan populariteit gewonnen onder vooral jonge ouders. Er zijn ruim 15 procent meer meisjes met de naam Apple ter wereld gekomen waarmee deze naam met 585 plaatsen steeg op de ranglijst. Verder zijn er 12 procent meer jongens met de naam Mac geboren en de naam Siri onder het vrouwelijke volk steeg met 5 procent.

In Nederland zien we deze hype niet zo snel terug. De database van voornamen instituut Meertens laat zien dat er maar 5 vrouwen in Nederland zijn die Apple heten. Daarnaast hebben zo’n 114 vrouwen de naam Siri in ons land, maar dit is niet direct de oorzaak van Apple. De meeste van deze vrouwen zijn geboren in de jaren 90 en in 2008 was er nog een kleine groeispurt te zien. Apple kwam echter pas in 2011 met de naam Siri voor haar nieuwe iPhone 4s.

Zou jij je kind naar een Apple product of dienst vernoemen? Waarom wel/niet? laat het ons weten in de comments hieronder!

Share your comment :