iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

Reuters: Apple overweegt 4,7 en 5,7 inch iPhones

Reuters: Apple overweegt 4,7 en 5,7 inch iPhones

Kijk, geruchten over een nóg grotere iPhone zijn niet nieuw. Maar je hebt geruchten, en je hebt Geruchten. En als Reuters met een dergelijk bericht komt, kun je eigenlijk nauwelijks nog spreken van een gerucht – met of zonder hoofdletters. Dan is het in feite gewoon nieuws.

4-7-inch-iphone

En dus weet Reuters vandaag te melden dat Apple ernstig aan het overwegen is om volgend jaar minstens twee grotere iPhones te lanceren: eentje met een 4,7 inch beeldscherm, en zelfs een met een 5,7 inch display.

Met de iPhone 5 liet Apple natuurlijk al haar jarenlang gekoesterde schermgrootte van 3,5 inch los, maar dit lijkt dus pas het begin te zijn van de diversificatie van de iPhone productlijn.

Daarnaast bevestigt Reuters tussen en neus en lippen door ook weer eens het feit dat Apple nog dit jaar – of begin volgend jaar – met een ‘budget’ model iPhone komt, die in vijf of zes verschillende kleuren te koop zal zijn.

Zoals gezegd: het meeste nieuws hierboven doet al langer de ronde in het geruchtencircuit, maar het wordt hoe langer hoe duidelijker dat Apple dergelijke grote stappen inderdaad wil gaan zetten.

Overigens betekent een groter scherm niet dat de iPhone zelf evenredig veel groter zal zijn: bovenstaande afbeelding laat zien dat een 4,7 inch scherm theoretisch zelfs in de behuizing van de huidige iPhone 5 past – als Apple de randen naast het scherm tot een absoluut minimum zou terugbrengen. Maar ook al zou dit laatste niet haalbaar zijn, dan nog is duidelijk dat een toestel niet evenredig mee moet groeien met het scherm.

(via Reuters)

Share your comment :