iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

Supersnel downloaden met iPhone 6S door Qualcomm-chip?

Supersnel downloaden met iPhone 6S door Qualcomm-chip?

Iphone 6s 2

Over de nieuwe iPhone 6S, die naar verwachting later dit jaar verkrijgbaar is, hebben al heel wat geruchten de ronde gedaan. De nieuwste berichten doen vermoeden dat de iPhone 6S een hogere downloadsnelheid zal hebben dan zijn voorgangers.

Geruchtenstroom

Zoals gebruikelijk met de verschijning van een nieuwe iPhone in het verschiet, duiken er ook over de dit jaar te verschijnen iPhone 6S steeds nieuwe geruchten op. Eerder bereikten ons al berichten over het zogeheten Force Touch en de te verwachten schermgrootte. Daarnaast werd er al flink gespeculeerd over een mogelijk sterkere (aluminium) behuizing. Ook de geruchten over een saffieren scherm deden weer de ronde. De verwachting was dat de iPhone 6 en de 6 Plus hier al mee zouden worden uitgerust, maar dit bleek niet het geval. Dit hing mogelijk samen met het faillissement van de saffierleverancier van Apple.

Sneller downloaden?

In de laatste nieuwtjes over de iPhone 6S wordt gesproken over een hogere downloadsnelheid. Het vermaarde 9to5Mac lijkt de bron van deze nieuwe geruchten: op basis van een aantal foto’s beweren de 9to5-medewerkers dat de nieuwe iPhone is uitgerust met een modemchip van Qualcomm. Het zou hierbij gaan om een nieuwe chip, die 4G+ kan ondersteunen. Op de foto’s zou dit onderdeel zichtbaar zijn. Wat er precies waar is van dit nieuwtje, zal de praktijk uitwijzen. Zit er inderdaad een dergelijke chip in de nieuwste iPhone, dan zou de maximale (theoretische) downloadsnelheid verhoogd worden van 150 Mbps met de huidige iPhone 6 naar maar liefst 300 Mbps voor de iPhone 6S.

Niet helemaal nieuw

Ondersteuning voor 4G+ is niet volledig nieuw; nu al zijn diverse Android-toestellen uitgerust met deze mogelijkheid. De Galaxy S5 en S6 en de HTC One M9 zijn hier voorbeelden van.

Voor de Nederlandse context zou de 4G+-ondersteuning concreet minder opleveren dan bijvoorbeeld in Amerika. Omdat in ons land maar twee frequentiebanden worden gecombineerd, hebben wij te maken met een lagere theoretische maximale snelheid van 225 Mbps. Gaat het om de praktische toepassing, dan valt de downloadsnelheid nog wat lager. We zullen echter nog even geduld moeten hebben voordat er ook over deze geruchten uitsluitsel is!

Share your comment :