iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

Tattoos kunnen werking Apple Watch belemeren, aldus Apple

Tattoos kunnen werking Apple Watch belemeren, aldus Apple

Op de officiële support pagina van de Apple website heeft het bedrijf laten weten dat donkere tattoos op de pols problemen kunnen veroorzaken met bepaalde sensoren van de Apple Watch.

Apple-Watch-tattoo

Het zou voornamelijk gaan om de sensor die het hartritme meet door middel van infrarood licht op de huid te projecteren. Een tatoeage zorgt er over het algemeen voor dat de huid (zeer) donker is op die specifieke plek waardoor het infrarood licht van de sensor niet duidelijk kan zien of er contact is gemaakt met de huid. Hierdoor kunnen verkeerde hartritme metingen worden gedaan door de Apple Watch.

“Permanent or temporary changes to your skin, such as some tattoos, can also impact heart rate sensor performance. The ink, pattern, and saturation of some tattoos can block light from the sensor, making it difficult to get reliable readings.”

Daarnaast wordt er ook gesproken over duidelijk zichtbare littekens of andere vormen van beschadigde huid op de pols die invloed kunnen hebben op de metingen van de sensor.

Een echte oplossing voor het probleem lijkt er helaas niet te zijn aangezien de werking van de sensor niet opeens kan worden veranderd. Maar als je dan toch per se juiste hartritme metingen op je Watch wilt hebben, maar je hebt een donkere tatoeage op je pols zou je nog altijd een externe (en draadloze) hartmonitor op je borst kunnen plakken, deze via Bluetooth met je iPhone koppelen en dan weer de data van je iPhone dorsturen naar je Watch.

Tja, er zijn inderdaad meerdere wegen die naar Rome leiden 😉

Share your comment :