iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

1.76 miljard apps gedownload in een week!

1.76 miljard apps gedownload in een week!

Deze keer stappen we eventjes over op wat algemener nieuws wat menig smartphone eigenaar wel leuk zal vinden. Het blijkt namelijk dat er tussen Kerst en Nieuwjaar wereldwijd  maar liefst 1.76 miljard apps zijn gedownload op iOS en Android toestellen samen. Dat zijn dus 1.760.000.000 apps in maar een week!

De feestdagen zijn dus blijkbaar een populaire voor de apps in de app store en Google Play store. Op eerste Kerstdag zijn er ruim 328 miljoen apps gedownload en 17 miljoen iOS en Android toestellen geactiveerd. Tegen Nieuwjaar aan was dit getal al opgelopen tot 50 miljoen geactiveerde toestellen en dus 1.76 miljard gedownloade apps. Een van de eerste dingen die mensen blijkbaar doen met een nieuwe smartphone is het afspeuren van de applicatie markt voor de beste apps om hun telefoon makkelijk in gebruik te maken.

Vergeleken met een week daarvoor zien we een stijging van ongeveer 65% in het aantal gedownloade apps. Kijkende naar deze cijfers en vooral het aantal geactiveerde toestellen zou je niet denken dat we midden in een wereldwijde economische crisis zitten 😉

(bron: FlurryAnalytics)

Share your comment :