iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 19 May 2024

Gerucht: Apple komt mogelijk met goedkopere iPhone

Gerucht: Apple komt mogelijk met goedkopere iPhone

De iPhones zijn altijd kenmerkend voor een hype: mensen slapen voor de deur van een van de vele Apple Stores over de hele wereld in verwachting van het nieuwste model. Een iPhone is ook een statement van kwaliteit, een premium product. Geruchten spreken echter van een lager geprijsde iPhone die nog dit jaar uit zou moeten komen om wat marktaandeel in het middensegment te pakken.

Dat berichtte onder andere The Wall Streat Journal afgelopen week: de overweging van een goedkoper model zou te maken hebben met het feit dat Apple de voorsprong op de smartphonemarkt verloren zou hebben aan Android, het uitbrengen van een goedkopere iPhone zou hierop volgens Apple antwoord moeten geven. Hierdoor zou Apple eindelijk de concurrentie aan kunnen gaan met goedkopere Android toestellen zoals de Samsung Galaxy S2 Plus, of de Galaxy S3 Mini.

De nieuwe, goedkope iPhone zou grotendeels gemaakt worden van plastic. Het gebruik van kunststof zou de kostprijs van het toestel aanzienlijk moeten drukken. Hoe het met de verdere specificaties zit weet niemand nog echt zeker: zelfs vanuit Apple zou er nog geen absolute garantie gegeven zijn voor het uitbrengen van een goedkopere iPhone.

En wat wil je? Een plastic iPhone zou voor imagoschade zorgen: de iPhone staat als sinds jaar en dag garant voor kwaliteit en een sublieme ‘feel’ en het huidige model verkoopt generatie na generatie steeds beter. Het lijkt menig criticus dus ook geen verstandige stap voor Apple om van hun ‘premium’ strategie af te stappen. Wij moeten het dus maar afwachten. Maar belangrijker nog: wat vinden jullie? Een kunststof iPhone: doen, of niet?

De geruchten meldden ook nog iets over het komende topmodel, met rugnummer 5S of 6. Dit toestel zou een nog groter scherm moeten krijgen dan het huidige 4 inch scherm in de iPhone 5. Bij de presentatie noemde woordvoerders namens Apple het 4 inch scherm in de iPhone 5 echter “it’s not just bigger, it’s just perfect”. Dus ook hier staan nog aardig wat vraagtekens bij.

Share your comment :