iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 19 May 2024

Bespaar op batterij in iOS 8

Bespaar op batterij in iOS 8

icoon-batterijZowel de iPhone 6 als de iPhone 6 Plus beschikken over een grotere batterij dan hun voorgangers, toch vergt het nieuwe iOS 8 behoorlijk wat van de batterij. Gelukkig zijn er enkele trucs waarmee de levensduur van de batterij verlengd kan worden:

  1. In iOS 8 kunnen gebruikers zien hoeveel energie een bepaalde app nodig heeft . Dit maakt het mogelijk om energievretende apps uit te schakelen.
  2. Het nieuwe besturingssysteem zorgt automatisch voor updates van alle apps. Dat betekend dat er continue updates plaatsvinden, zodra de smartphone met internet verbonden is. Deze functie kan echter ook gewoon uitgeschakeld worden.
  3. iOS 8 ondersteunt ook widgets in het berichtencentrum. Om te voorkomen dat er onnodige widgets gebruikt worden, kan handmatig ingesteld worden welke widgets noodzakelijk/gewenst zijn en welke niet.
  4. Locatievoorzieningen, waaronder GPS, zorgen voor een significant aandeel in de afname van de sterkte van de batterij. Deze functie kan eveneens handmatig uitgezet worden.
  5. De helderheid van de achtergrond speelt eveneens een rol, door de helderheid iets lager te zetten zal de batterij eveneens langer meegaan.
  6. Ten slotte heeft iOS8 ook nog de mogelijkheid om notificaties uit te zetten, waarmee de levensduur eveneens verlengd kan worden.

Share your comment :