iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Monday, 15 April 2024

iPhone 6 Plus: sneller batterij laden met iPad oplader

iPhone 6 Plus: sneller batterij laden met iPad oplader

De net uitgekomen iPhone 6 Plus beschikt over een grotere batterij dan voorgaande modellen. Voor veel gebruikers zal het daarom wennen zijn dat de batterij langer geladen moet worden, vooral als gebruik gemaakt wordt van de bijgeleverde iPhone oplader.

De nieuwe iPhone 6 Plus wordt standaard geleverd met een oplader die 1 Ampère en 5 Watt levert. De grotere batterij kan echter een groter Wattage en ampère aan, waarmee de oplaadtijd van de iPhone 6 Plus ingekort kan worden. Door de oplader van een iPad met een vermogen van 2.1A en 12W aan te sluiten op een iPhone 6 Plus kan de batterij binnen twee uur voor 90% opgeladen worden. Indien er geen iPad oplader binnen handbereik is, kan gebruik gemaakt worden van elke andere oplader met 2.1A. Hiervoor zou bijvoorbeeld een USB-aansluiting met hoog voltage (te vinden in nieuwe laptops) gebruikt kunnen worden. Hetzelfde tru

Alhoewel Apple geen voorstander is van het laden van de iPhone 6 Plus met een andere oplader, geeft het bedrijf wel toe dat dit mogelijk is. In het onderstaande filmpje wordt het bewijs geleverd dat de iPhone een hoger ampèrage trekt en dus sneller oplaadt met een 12W lader:

Share your comment :