iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Friday, 12 July 2024

Fender gitaar voor iOS

Fender gitaar voor iOS

Fender – een van de meest bekende en grootste gitaar fabrikanten ter wereld – heeft onlangs een nieuw model uitgebracht die dient als normale elektrische gitaar maar ook kan worden aangesloten op iOS apparaten als de iPhone en iPad.

Voor de kenners onder ons, het gaat hier om een Squier model dat net als een gewone gitaar aan te sluiten is op een versterker of effecten pedaal. Verder beschikt hij over een koptelefoon aansluiting waarmee je meteen je eigen monitor binnen handbereik hebt. Maar het meest interessante is nog wel de usb aansluiting waarmee je de gitaar kan koppelen aan een computer zodat je direct alles op kan nemen en bewerken. Daarnaast krijg je er ook een dock connector bij die het mogelijk maakt om de Squier aan te sluiten op je iPhone of iPad.

Hiermee is mogelijk om de gitaar te gebruiken in combinatie met verschillende muziek-maak-apps waaronder ook Apple’s beroemde Garage Band app. Bezitters van een iPhone 5 of iPad Mini zullen wel een lightning adapter aan moeten schaffen willen ze de gitaar aansluiten op hun apparaten. De gitaar heeft een aangenaam prijskaartje van maar €200,- en zal worden verkocht via Apple’s online winkels. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend.

(bron: Fender)

Share your comment :