iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Friday, 12 July 2024

iGPS voor de iPhone 7? Apple neemt Coherent Navigation, Inc over

iGPS voor de iPhone 7? Apple neemt Coherent Navigation, Inc over

Het is ondertussen geen geheim meer dat Apple druk bezig is met het verbeteren van haar eigen Apple Maps applicatie. Sinds de navigatie app van Apple n de top 10 kwam te staan van de ‘10 grootste technology fails‘ van 2012 is er gelukkig heel wat veranderd. Zo werkt Apple Maps vandaag de net zo goed – en volgens sommigen nog beter – dan de grote concurrent Google Maps en zijn er ondertussen een hoop nieuwe features toegevoegd zoals live verkeersinformatie in je agenda en zelfs geanimeerde attracties in Apple Maps.

BN-IL634_maps05_G_20150517161538

Maar volgens Computerworld staan er grootse dingen te gebeuren met de navigatie app va de Amerikanen. Apple heeft namelijk Coherent Navigation, Inc een klein Amerikaans bedrijfje wat zich specialiseert in extreem nauwkeurige GPS lokalisatie. Het bedrijfje heeft naar eigen zeggen een uiterst interessante technologie ontwikkelt waar GPS data wordt gekoppeld aan ‘andere referentie punten’ (er werden tot dusver geen details besproken) om zo tot de centimeter nauwkeurig de positie van een smartphone te kunnen bepalen.

Daarnaast zou deze vorm van GPS met een verschillend aantal satellieten communiceren die op verschillende hoogtes om de Aarde draaien. Door de data van laagvliegende en hoogvliegende GPS satellieten te combineren zou de precisie waarmee een smartphone kan worden gevonden ongeëvenaard zijn.

iPhone 7 selling point?

Deze zogenaamde High Integrity GPS (iGPS) technologie zou volgens Computerworld zomaar eens een van de nieuwe selling points kunnen worden van de volgende generatie iPhones. Naast de beste navigatie apps die momenteel beschikbaar zijn in de app store zou een tot op de centimeter nauwkeurige GPS module die samenwerkt met Apple Maps hopelijk het navigatie-fiasco van 2012 kunnen doen vergeten.

Tja en zoals altijd blijft het op dit moment bij speculatie en krijgen we hopelijk later dit jaar meer informatie over zowel de iphone 7 (of 6S?) en of de iGPS technologie zal worden geïmplementeerd. Tot die tijd mogen we weer lekker blijven wachten.

Share your comment :