iPhone Nieuws Blog . nl

Dé onafhankelijke iPhone site van Nederland. Reviews, nieuws, geruchten & aanbiedingen.

Sunday, 23 June 2024

Langere batterijduur met de iPhone 6S?

Langere batterijduur met de iPhone 6S?

iphone 6

Langer met je iPhone doen zonder de accu op te hoeven laden – wie wil dat nu niet? De nieuwe iPhone 6S heeft dit waarschijnlijk te bieden, maar vermoedelijk niet vanwege een grotere accu. Maar waar komt deze verwachte energiebesparing dán vandaan?

Batterijduur blijft bottleneck

Met ieder nieuw besturingssysteem van Apple duiken er klachten op over de batterijduur van de iPhone. Ook de introductie van iOS 8 bracht weer een flinke klachtenstroom op gang. Natuurlijk zijn er een aantal maatregelen die je als gebruiker zelf kunt nemen om je accuduur te beïnvloeden. Toch zouden veel gebruikers zielsgelukkig zijn met een langere batterijduur. Laat het nu net het nieuwste besturingssysteem van Apple zijn dat wat dit betreft perspectieven biedt!

iOS 9 bespaart flink

Een accu die langer meegaat zonder dat er sprake is van een groter exemplaar: het kan met besturingssysteem iOS 9. Dit besturingssysteem, dat gebruikers van de iPhone gratis kunnen downloaden, beschikt namelijk over een zogeheten energiebespaarmodus. Deze speciale stand zorgt dat de iPhone overschakelt naar een lager energieverbruik op het moment dat de accu bijna leeg is. Staat het toestel in deze bespaarstand, dan zorgt de iPhone ervoor dat achtergrondactiviteiten uitgeschakeld worden en dat het toestel minder gaat presteren om zodoende energie te besparen.

Onderbouwd door harde cijfers

De mogelijkheden van de bespaarmodus klinken veelbelovend. Maar hoe zit het in de praktijk? MacRumors testte de ‘Low Power’-modus al uit en de harde cijfers lijken de beloften te bevestigen. MacRumors gebruikte voor de test de app Geekbench 3, die de systeemprestaties van de iPhone checkt. Zowel de single core-processor als de multi core-processor van de iPhone 6 Plus werden getest. In de reguliere stand leverde dat scores op van respectievelijk 1606 en 2891. Toen dezelfde tests werden uitgevoerd met het toestel in de bespaarmodus, ging het om scores van 1019 en 1751.

De ‘Low Power’-modus lijkt dus een serieuze energiebesparing van maar liefst zo’n 40 procent op te leveren. Een veelbelovend perspectief!

Share your comment :